Raisiolainen yritys: Raision Puusepät

Uutiset
Esittelemme kerran kuussa raisiolaisia yrityksiä ja yrittäjiä. Tällä kertaa pääset tutustumaan Raision Puuseppiin, jonka menestys perustuu laadukkaaseen työjälkeen.
Raision Puuseppien toimitusjohtaja Jarmo Yrjölä esittelee yrityksen toimitiloja.

Vuonna 1985 kuusi Valmetin puutyöosastolla työskennellyttä henkilöä perusti yhteisen yrityksen, joka aloitti toimintansa Raisiossa. Yritys selvisi 90-luvun alun laman tuomista haasteista, kun kalustetuotanto apteekeille ja erilaiset telakan projektit toivat liikevaihtoa yritykseen.

Vuonna 2001 yrityksen nykyistä omistajaa Jarmo Yrjölää pyydettiin mukaan suunnittelu- ja projektitöihin. Osakkaiden ikääntyessä ja vetäytyessä toiminnasta pois, Jarmolle tarjottiin myös osakkuutta. Ehdotus oli kiehtova, mutta Jarmolla oli yksi ehto – toiminnan vetovastuu siirtyy kokonaan hänelle. Näin tehtiin ja ohjat ovat edelleen samoissa käsissä.

Projekteja pikkuparlamentista Musiikkitaloon

Raision Puusepät valmistavat sisustuksia ja kalusteita niin julkisiin tiloihin, hotelleihin kuin erilaisiin toimitiloihin. Projekteja on ollut monenlaisia: eduskunnan pikkuparlamentin 300 työhuonetta valmistuivat vuonna 2004. Espoon Karakalliossa sijaitsevan mormonitemppelin kansainvälisen kilpailutuksen vei Raision Puusepät nimiinsä vuonna 2006. Helsingin Musiikkitalon pääsalin sisustus oli jaettu neljään eri urakkaan, jotka Raision Puusepät toteutti lopulta kokonaisuudessaan. Projekti saatettiin päätökseen vuonna 2011. Viimeisimpänä muttei todellakaan vähäisimpänä valmistui Helsinki-Vantaan lentokentän T2-terminaalin upea kotimaisesta kuusesta toteutettu aaltoileva puualakatto. T2 Allianssi Helsinki-Vantaan lentoaseman laajennushanke voitti Tekla Global BIM Awards 2022 -kilpailun sekä public-kategorian että koko kilpailun pääpalkinnon.

­­‒ Joka toinen vuosi järjestettävässä kilpailussa valitaan kahdeksan kilpailukategorian voittajat maailman vaikuttavimpien Tekla-ohjelmistoilla suunniteltujen rakennushankkeiden joukosta, kertoo Jarmo.

Marraskuun alussa Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalilaajennuksen sisäänkäynnin puualakatto voitti lisäksi vuoden 2022 Puupalkinnon. Palkintoraadin perusteluissa mainitaan mm. että toteutuksen kannalta puurakenteiden toimittajan paneutuminen hankkeeseen näkyy laadukkaana ja viimeisteltynä lopputuloksena.

Yhtiön menestys ja kasvu perustuukin pitkälle laadukkaasti tehtyyn työhön ja niistä hankittuihin referensseihin. Toki urakoita on mennyt myös sivu suun, Jarmo toteaa. Luontoa ei voi muuttaa, mutta taitava puuseppä tietää miten puu elää ja mitä se vaatii korkeatasoiselta rakentamiselta.

Uusiutuvalla energialla eteenpäin

Raision Puuseppien toimitilat sijaitsevat ohikulkutien läheisyydessä Kuninkaanväylällä. Yritys on panostanut paljon aurinkoenergian hyödyntämiseen, tänä vuonna käytetystä energiasta lähes puolet tuli omasta aurinkovoimalasta. Suunnitelmissa on vielä lisätä auringosta saatua sähköä. Aurinkosähköllä valmistetut tuotteet kertovat myös yrityksen yhteiskuntavastuusta ja panoksesta ilmaston muutoksen hallitsemisessa.

Yhteistyö Raision kaupungin kanssa on pääsääntöisesti toiminut joustavasti ja ongelmiin on pyritty löytämään rakentavia ratkaisuja ja kompromisseja. Erityiskiitos tulee Kuninkojan alueen kehittämisestä.

Raision Puuseppiä jututti Raision kaupungin yritysasiamies Anu Kurkilahti-Haartemo.

 

Lue lisää raisiolaisia yritystarinoita:

Siivous- ja hoiva-alan yritys Curant Oy

Elämysmaailma Alisan Ihmemaa

Muokattu viimeksi
21.11.2022 12:55

Asiasanat

Yrittäjät
Matkailijat
Työ ja yrittäminen
Yrityksen perustaminen