Asumisneuvonta

Raisiossa on mahdollisuus saada asumisneuvontapalvelua. Matalan kynnyksen asumisneuvontapalvelun tavoitteena on tarjota tukea Raision Vuokra-asuntojen asukkaille erialisiin asumisen haasteisiin. Asumisneuvontapalveluun on saatu ARA:n hankerahoitus ja sitä toteutetaan yhteistyönä Raision kaupungin sosiaalitoimiston ja Raision Vuokra-asunnot Oy:n kesken.

Asumisneuvojaan voi olla yhteydessä esimerkiksi, jos oma taloudellinen tilanne on heikentynyt ja vuokranmaksussa on ongelmia tai elämäntilanteen muutos vaikuttaa asumiseen ja asunnon hoitoon.

Asumisneuvoja selvittää yhdessä asukkaan kanssa hänen tilannettaan kokonaisvaltaisesti ja etsii ratkaisuja erilaisiin ongelmatilanteisiin. Asumisneuvoja on sosiaalialan ammattilainen.

Tarvittaessa asukasta autetaan saamaan ympärilleen tarvittava tukiverkosto. Asukkaan luvalla voidaan ottaa yhteyttä esimerkiksi sosiaalitoimistoon, Kelaan, kotihoitoon tai muihin verkostoihin. Tavoitteena on asukkaan tilanteen parantuminen ja asumisen normaali jatkuminen. Asumisneuvojan palvelu on maksutonta.

Ota yhteyttä ajoissa, jos

  • sinulla on vaikeuksia selvitä vuokrasi maksamisesta
  • yksikin vuokra on jäänyt maksamatta
  • tarvitset apua asunnon haussa ja asuntohakemusten täyttämisessä
  • olet saamassa häädön asunnostasi
  • tarvitset ohjausta sopivan sosiaalipalvelun löytämisessä

Asumisen ongelmatilanteissa on tärkeää ottaa yhteyttä asumisneuvojaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Asumisneuvonta on matalan kynnyksen palvelu, josta voi kysyä neuvoa omaan tilanteeseensa. Tarvittaessa asumisneuvoja ohjaa eteenpäin.

Asumisneuvoja Leena Lahokoski on tavattavissa ilman ajanvarausta maanantaisin klo 9-15 Realian toimistolla Keonkatu 3 ja tiistaisin Raision Olkkarissa klo 9-12. Asumisneuvoja on tavoitettavissa ma-pe klo 9-15 myös puhelimitse ja sähköpostilla.

Asumisneuvoja
Organisaatio
Sosiaali- ja terveyskeskus
Yksikkö
Aikuissosiaalityö
Matkapuhelinnumero
+358 40 593 6637
Address
Raisiontori 6

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Vuokra-asuminen