Asumisneuvonta

Raisiossa on mahdollisuus saada asumisneuvontapalvelua. Matalan kynnyksen asumisneuvontapalvelun tavoitteena on tarjota tukea erilaisiin asumisen haasteisiin.

Asumisneuvojaan voi olla yhteydessä esimerkiksi, jos oma taloudellinen tilanne on heikentynyt ja vuokranmaksussa on ongelmia tai elämäntilanteen muutos vaikuttaa asumiseen ja asunnon hoitoon.

Asumisneuvoja selvittää yhdessä asukkaan kanssa hänen tilannettaan kokonaisvaltaisesti ja etsii ratkaisuja erilaisiin ongelmatilanteisiin. Asumisneuvoja on sosiaalialan ammattilainen.

Tarvittaessa asukasta autetaan saamaan ympärilleen tarvittava tukiverkosto. Asukkaan luvalla voidaan ottaa yhteyttä esimerkiksi sosiaalitoimistoon, Kelaan, kotihoitoon tai muihin verkostoihin. Tavoitteena on asukkaan tilanteen parantuminen ja asumisen normaali jatkuminen. Asumisneuvojan palvelu on maksutonta.

Ota yhteyttä ajoissa, jos

  • sinulla on vaikeuksia selvitä vuokrasi maksamisesta
  • yksikin vuokra on jäänyt maksamatta
  • tarvitset apua asunnon haussa ja asuntohakemusten täyttämisessä
  • olet saamassa häädön asunnostasi
  • tarvitset ohjausta sopivan sosiaalipalvelun löytämisessä

Asumisen ongelmatilanteissa on tärkeää ottaa yhteyttä asumisneuvojaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Asumisneuvonta on matalan kynnyksen palvelu, josta voi kysyä neuvoa omaan tilanteeseensa. Tarvittaessa asumisneuvoja ohjaa eteenpäin.

Asumisneuvoja on tavoitettavissa ma-pe klo 9-15 puhelimitse ja sähköpostilla

Asumisneuvoja on tavattavissa ilman ajanvarausta:

ma-to klo 12-15 Raision Vuokra-asunnot Oy:n toimistolla Keonkatu 3, sekä tiistaisin Raision Olkkarissa klo 9-11.45.

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Vuokra-asuminen