RaiHa - harrastustoiminta Raision peruskouluilla

RaiHa - Raisio Harrastaa

Kevätkausi alkaa heti joululoman jälkeen viikolla 2.

Ilmoittautuminen on päättynyt. Voit katsoa alta koulukohtaisen listan ryhmistä ja vapaiden paikkojen määrästä. Ilmoittautua voi ottamalla yhteyttä koulukohtaiseen raihariin, yhteystiedot ryhmälistojen alla.

RaiHa järjestää maksuttoman ja mieluisan harrastusmahdollisuuden kaikille lapsille ja nuorille koulupäivän yhteydessä. Toiminnassa yhdistyvät lasten ja nuorten kuuleminen harrastustoiveista, olemassa olevien hyvien käytäntöjen ja toimintatapojen koordinoiminen sekä koulun ja harrastustoimijoiden yhteistyö. RaiHa:n harrastustoiminnot suunnitellaan koulukohtaisesti. Kaikki Raision alakoulut sekä yläkoulu huomioidaan. Toiminnan laajuus määräytyy uusien toimintojen sovittamisesta kuhunkin kouluun ja lukujärjestyksiin. Lisäksi harrastusryhmissä osallistujille jaetaan tunnin alussa pienet eväät, jotta pitkän koulupäivän jälkeen jaksaa vielä jatkaa. 

Raisio Harrastaa -toiminta on osa opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) harrastamisen Suomen mallin hanketta. Lisää hankkeesta voit lukea:

Raisio oli hankkeessa mukana jo kevätlukukaudella 2021 pilottivaiheen käynnistyessä. Lukuvuonna 2021-2022 Raisiossa pyörähti syksyllä käyntiin 95 eri harrastusryhmää eri kouluilla 1.-9.-luokkalaisille lapsille ja nuorille ja keväällä listaan lisättiin vielä muutama ryhmä. Mukana toiminnassa oli noin 850 osallistujaa kaikista ikäryhmistä. Ryhmiä toteutettiin sekä koulun omissa tiloissa, että lähiympäristöissä.

Raisiolle on myönnetty avustusta myös lukuvuodelle 2022-2023 ja toiminta alkaa taas syyskuussa. Koulukohtaisiin harrasteryhmiin pääset tutustumaan näiltä sivuilta.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen alakoulujen ryhmiin on päättynyt. Näet koulukohtaisesti ryhmien vapaat paikat omien koulujen ryhmälistauksesta. Jos ryhmässä on tilaa ja haluat ilmoittaa lapsesi mukaan, ota yhteyttä koulun raihariin, yhteystiedot löydät ryhmälistauksen alta.

Voit ilmoittaa lapsesi useampaankin ryhmään, huomaa myös alakoulujen yhteiset ryhmät. Voit ilmoittautua myös toisen koulun ryhmään, jos ryhmässä on tilaa ja aikataulut sopivat lapsen kouluaikataulujen kanssa yksiin. Huomioi, että kulkeminen muiden koulujen ryhmiin toteutetaan omatoimisesti.

Yläkoulujen ryhmien ilmoittautuminen on auki normaalisti. Linkin löydät yläkoulun harrastusryhmien listauksen alta. Vielä on paikkoja vapaana, joten mukaan vaan.

Kuljetukset

Järjestämme alakoulujen yhteisiin harrastusryhmiin kuljetuksen 1.–3.-luokkalaisille lapsille Kaanaa, Konsan, Krookilan, Kuloisten, Tahvion ja Tikanmaan kouluilta.

Kuljetukset ovat kaksisuuntaisia, ne lähtevät koululta harrastuspaikalle ja ryhmän loputtua tuovat lapset takaisin koululle. Ilmoittautumisen yhteydessä sinulle annetaan mahdollisuus valita kuljetusvaihtoehto, jos yllä mainitut kriteerit täyttyvät. Vastuuasioiden vuoksi emme voi jättää lapsia matkan varrelle.

Ryhmät

Alta löydät tarkemmat tiedot jokaisen koulun osalta järjestettävistä ryhmistä. Päivitämme tietoja sitä mukaa kun ryhmät, paikat, kellonajat ja muut mahdolliset ryhmän toteuttamiseen tarvittavat tiedot varmistuvat ryhmän ohjaajan, koulun sekä muiden muuttujien puolesta.

Ryhmät aloittavat toimintansa ma 19.9.22 ja syyskausi päättyy pe 16.12.22. Kevätlukukausi käynnistyy ma 9.1.23 ja päättyy pe 19.5.23. Jos olet ilmoittautunut syksyn ryhmiin, ei kevätkaudelle tarvitse ilmoittautua erikseen. Huomioi seuraavat tärkeät päivämäärät ja ajanjaksot, jolloin ryhmät ovat tauolla:

  • syysloma ma 17.–pe 21.10.22
  • itsenäisyyspäivä ti 6.12.22
  • joulutauko ma 19.12.22–su 8.1.23
  • talviloma ma 20.–pe 24.2.23
  • pitkäperjantai pe 7.4.23
  • 2. pääsiäispäivä ma 10.4.23
  • vappu ma 1.5.23
  • helatorstai to 18.5.23

Loma-aikoina järjestämme monenlaista muuta harrastustarjontaa. Seuraa nettisivuja.

Harrastusten järjestäjille

Jos olet kiinnostunut tai tiedät jonkun muun joka olisi innostunut ohjaamaan ryhmiä, ota rohkeasti yhteyttä liikuntasuunnittelijaan, Mari Ruohonen, 040 536 6024, mari.ruohonen@raisio.fi, joka toimii koordinaattorina Raisio Harrastaa -mallissa.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Kuvat: Mostphotos

lateral-image-left
lateral-image-right
lateral-image-left
lateral-image-right
lateral-image-left
lateral-image-right
lateral-image-left
lateral-image-right

Asiasanat

Lapsiperheet
Nuoret
Kulttuuri ja vapaa-aika