Esiopetus

Ilmoittautuminen esiopetukseen 17.1.2020 mennessä

Perusopetuslain mukaiseen esiopetukseen 12.8.2020 alkavalle esiopetuskaudelle ilmoittaudutaan 17.1.2020 mennessä täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake osoitteessa www.raisio.fi > Koulutus ja varhaiskasvatus > Varhaiskasvatus ja esiopetus > Esiopetus. 
Jos lapsella on oikeus esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen eikä hänellä vielä ole kunnallista varhaiskasvatuspaikkaa, tulee sitä hakea samanaikaisesti. Lapsilla, joilla jo on kunnallinen varhaiskasvatuspaikka, ilmoittautuminen esiopetukseen riittää. Esiopetuksen lisäksi tarvittava varhaiskasvatus järjestetään samassa paikassa kuin esiopetus.
 

Esiopetus on 6-vuotiaille järjestettyä maksutonta toimintaa vuotta ennen oppivelvollisuutta. Vuonna 2015 voimaan tulleen perusopetuslain muutoksen myötä, jokaisen lapsen tulee osallistua esiopetukseen ja vastuu osallistumisesta on huoltajalla. Esiopetuksen toimintaa ohjaa sekä valtakunnallinen että paikallinen esiopetussuunnitelma.

Esiopetusta annetaan vahvistetun opetussuunnitelman mukaisesti vähintään 700 tuntia lukuvuodessa. Raisiossa esiopetusta on päivittäin neljä tuntia. Lisäksi lapsella on oikeus täydentävään varhaiskasvatukseen, kun lapsen huoltajat ovat töissä tai opiskelevat. Jos lapsella on oikeus varhaiskasvatukseen  esiopetuksen lisäksi, se järjestetään samassa paikassa.

Esiopetuksen toiminta-ajat 2019–2020

12.8.2019–29.5.2020

syyslukukausi ma 12.8. – pe 20.12.2019
syysloma ma 14. – su 20.10.2019

kevätlukukausi  ti 7.1. – ke 29.5.2020
talviloma ma 17. – su 23.2.2020
vapaapäivät pe 22.5.2020

Esiopetukseen ilmoittautuminen

Esiopetukseen ilmoittaudutaan keskitetysti tammikuussa. Jos lapsella ei ole kunnallista varhaiskasvatuspaikkaa Raisiossa, ilmoittautuminen tehdään verkkoasioinnin kautta.

Jos perhe on jo varhaiskasvatuksen asiakas, voitte täyttää Suomi.fi -palvelussa esitäytetyn varhaiskasvatus-/esiopetushakemuksen. Palvelun käyttö edellyttää verkkopankkitunnuksia.

Kun päätös esiopetuspaikoista on tehty (maalis-huhtikuussa) saat tekstiviestin ja sähköpostin itsellesi. Täältä löydät omilla verkkopankkitunnuksilla päätökset esiopetuspaikoista, jos olet hyväksynyt sähköisen asioinnin. Päätökset on tehty vain esiopetukseen. Jos lapsella on jo aiemmin myönnetty varhaiskasvatuspaikka, hoito jatkuu samassa paikassa kuin esiopetus. Maksupäätöksen yhteydessä tulee uudet hoidon laajuudet esiopetuksen lisäksi huomioiduksi.

Siirry VETUMA-palveluun (siirry suomi.fi -palveluun)

Uudet Raision varhaiskasvatuksen asiakkaat tai ne, jotka eivät käytä Suomi.fi- palvelua:
Jos perheenne ei vielä ole Raision kaupungin varhaiskasvatuksen asiakas, ilmoittautukaa verkkoasioinnin kautta. Palvelun käyttö ei edellytä verkkopankkitunnuksia. Päätökset esiopetuspaikasta tulee postilla kotiin maalis-huhtikuussa.

Siirry verkkoasiointiin

Ilmoittautuminen paperilomakkeella

Hakupapereita saa päiväkodeista, Kirjastotalon palvelupisteestä tai neuvolasta. Ilmoittautumiset palautetaan päivähoitotoimistoon.

Liitteet

Varhaiskasvatustoiminnan koordinaattori
Organisaatio
Sivistyskeskus
Yksikkö
Varhaiskasvatus
Matkapuhelinnumero
+358 44 797 1050
Sähköposti
Address
Villiviini, Nallinkatu 3

Keywords

Lapsiperheet
Koulutus ja varhaiskasvatus
Esiopetus