Raisiolainen yritys: siivous- ja hoiva-alan Curant Oy

Uutiset
Esittelemme kerran kuussa raisiolaisia yrityksiä ja yrittäjiä. Vuorossa on tällä kertaa Curant Oy, joka on muutamassa vuodessa kasvanut kiitettävää tahtia.
Nainen pyyhkii peiliä puhtaaksi.

Curant Oy:n perustivat vuonna 2019 raisiolaiset Lönnrothin sisarukset: Jonna, Jasmine ja Janina. Alkusysäyksen siivous ja hoiva-alan yrityksen perustamiselle oli sisarusten isän vakava sairastuminen. He myös havaitsivat, ettei senioreille ole aina tarjolla riittävästi hoiva- ja kotipalveluja. Kolmikolla on yrittäjätaustaa ja kokemusta opetus-, hoiva-, siivous ja liikunta-alalta. Tänä päivänä Jonna työskenteleekin yrityksen toimitusjohtajana täyspäiväisesti, kun taas Jasmine ja Janina työskentelevät yrityksessä oman toimensa ohessa.

Korona terävöitti palveluja ja kiihdytti kasvua

Monesta muusta yrityksestä poiketen Curantin toimialalla korona ei pysäyttänyt pyöriä; päinvastoin yrityksen kasvu sai ilmaa siipien alle. Desinfektiosiivous otettiin palveluvalikoimaan ensimmäisten joukossa ja kaiken kaikkiaan yrityksissä ja julkisissa tiloissa siivousta tehostettiin. Kasvuvauhti on ollut hyvä: vuonna 2022 yrityksen liikevaihto kaksinkertaistuu. Siskosten lisäksi yrityksellä on tällä hetkellä seitsemän työntekijää ja kolme varahenkilöä.

Voimakkaan kasvuvauhdin vuoksi palveluvalikoimaa on pitänyt terävöittää. Esimerkiksi alkuvaiheessa tarjotut hoiva- ja ystäväpalvelut ovat jääneet pois. Myös osasta kotisiivouksia on pitänyt luopua, mutta vastuullisina yrittäjinä kaikille asiakkaille on hankittu siivoustyön jatkaja entisin ehdoin eikä ketään ei ole jätetty pulaan.  Yritys tarjoaakin nyt pääasiallisesti siivouspalveluja yrityksille sekä rappusiivousta asunto-osakeyhtiöille Raision, Naantalin ja Turun alueella.

Aina aikaa asiakkaille ja työkavereille

Toiminnassa korostuu huolehtiminen – niin asiakkaista kuin työntekijöistäkin. Työntekijöiden hyvinvointi ja arvostus heijastuu laadukkaasti tehtyyn työhön, kertoo Jonna.  Jonna itse on esimiehenä ”hands on” -tyyppi, joka haluaa olla helposti saavutettavissa ja osallistuu myös säännöllisesti käytännön siivoustyöhön työparien rinnalla.  Curantin porukka onkin yhteisö, joka viihtyy yhdessä työssä ja vapaa-ajalla. Sen on saanut kokea myös ukrainalainen Olena kertoessaan uusille työkavereilleen aloittavan elämäänsä Suomessa nyt yksin.

‒ Me olemme nyt täällä sinun perheesi ja Jonna on meidän äitimme, totesivat työkaverit pilke silmäkulmassa.

Myös asiakkaiden suuntaan huolehtimista ja välittämistä kannustetaan. Koskaan ei saa olla niin kiire, etteikö olisi aikaa vaihtaa muutama sana asiakkaan tai porraskäytävässä vastaan tulevan asukkaan kanssa, korostaa Jonna.  Lyhyt kohtaaminen voi olla hyvinkin merkityksellinen.

Curantin arvomaailmaa kuvaavat sanat luotettava, huolehtiva ja perusteellinen. Tämä on meidän vahvuutemme, jolla haluamme erottautua, Jonna toteaa. Yrittäjän näkökulmasta on tärkeää, että myös kaupunki pyrkii mahdollisimman paljon nostamaan ja kannustamaan yrittäjiä ja olemaan kumppani yrittäjän rinnalla.

Curantin sisaruksia jututti Raision kaupungin yritysasiamies Anu Kurkilahti-Haartemo.

 

Lue lisää raisiolaisia yritystarinoita:

Elämysmaailma Alisan Ihmemaa

Muokattu viimeksi
25.10.2022 15:34

Asiasanat

Yrittäjät
Työ ja yrittäminen
Yrityksen perustaminen