Tahvion 5. luokkalaiset liikkuvat luonnossa ja kierrättävät Ikea-kasseista hattuja

Uutiset
Tahvion koulun 5-luokkalaiset pöydän ääressä

Tahvion koulun 5AB on innokas luonnossaliikkujaluokka. Lähiympäristö tarjoaa luokalla monipuoliset mahdollisuudet liikkua, kasvaa ja oppia luonnossa. 

Luokka kävi Turun yliopiston eläinmuseon tutkija, dosentti Varpu Vahteran lajikato-luennolla Martinsalissa, joka järjestettiin Raision alakoulujen viidesluokkaisille. Se vei luokan kohti ensi vuoden ilmastonmuutos-teemaa.

Siisti biitsi innosti siivoamaan

Raision kaupunki on tänä keväänä ollut mukana valtakunnallisessa I love muovi -kampanjassa, ja luokka onkin tehnyt yhteistyötä Pidä Saaristo Siistinä Ry:n kanssa ja siivonnut muun muassa Hahdenniemen venesatama-aluetta. Luokka pääsi Siisti biitsin -kummiluokaksi, ja yhteistyö jatkuukin taas syksyllä.

I love muovi -kampanja innostutti luokan tekemään kalastajahatut jokaiselle oppilaalle hyödyntäen Ikea-kasseja. Hatut ovat vielä työvaiheessa, mutta kymmenkunta on jo valmiina Tahvion käsityöluokan "tehtaalla".

Koulujemme lähivedet -toimintamalli liikuttaa oppilaita lähivesistöjen ääreen, kuten Raisionlahdelle. Tarkastelussa on vedenlaatu, vesikasvit ja -eläimet. Toimintamalli vei luokan opintoretkelle Meremme tähden -tapahtumaan Raumalle toukokuun alussa.

Oppilaat tekevät myös kevätseurantaa havaintopäiväkirjan muodossa. Retkiopastusta on saatu Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistykseltä.

Nokian Jalkineet kumpparikummiksi

Oppilaat odottavat innolla saapuvaa kumisaapas-lähetystä, sillä Nokian Jalkineet sponsoroi kaikille luokan oppilaille kumisaappaat. Kumisaappaita on tarkoitus kierrättää myöhemmin koulun muillakin luokilla.

Muokattu viimeksi
13.2.2020 0:26