Riskiryhmään kuuluvat 12–17-vuotiaat voivat saada kolmannen koronarokotteen

Uutiset
THL suosittelee kolmansia koronarokoteannoksia riskiryhmään kuuluville 12–17-vuotiaille. Kolmas rokoteannos annetaan 6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Raisiossa rokotuksen saa vuoronumerolla tai varaamalla ajan. Raision kaupunki vastaa Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alueen rokotuksista.
A-kyltti, jossa lukee Koronarokotukset.

Euroopan komissio on hyväksynyt BioNTech-Pfizerin Comirnaty 30 mikrog/annos -rokotteiden käytön tehosteannoksina 12–17-vuotiaille. THL suosittelee kolmansia annoksia riskiryhmään kuuluville 12–17-vuotiaille. 12–17-vuotiaille kolmas rokoteannos voidaan antaa 6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Kolmas annos annetaan Comirnaty-rokotteella kokonaisena 0,3 ml annoksena.

THL:n verkkosivuilla ohje: Ketkä kuuluvat vakavan COVID-19-taudin riskiryhmiin?

Kolmas annos voidaan antaa myös muille kuin riskiryhmään kuuluville 12–17-vuotiaille, jos se on tarpeen erityisestä syystä, esimerkiksi rokotustodistusta varten.

5–11-vuotiaiden kolmansiin rokoteannoksiin ei ole toistaiseksi myyntilupaa.

12–17-vuotiaiden rokotukset sairastetun koronataudin jälkeen

Riskiryhmään kuuluvat 12–17-vuotiaat

THL suosittelee, että testillä vahvistetun koronataudin sairastaneille ja yhden rokoteannoksen saaneille riskiryhmään kuuluville 12–17-vuotiaille tarjotaan tehosteena toista rokoteannosta. Toista annosta suositellaan, kun 6 kuukautta ensimmäisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta koronataudista on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin.

Muut 12–17-vuotiaat

Muille kuin riskiryhmään kuuluville 12–17-vuotiaille koronataudin sairastaneille ei toistaiseksi suositella toista rokoteannosta. He voivat kuitenkin ottaa toisen annoksen, jos se on tarpeen esimerkiksi matkustamisen tai rokotustodistuksen vuoksi.

THL:n verkkosivuilla ohje: Vaikuttaako sairastettu koronavirustauti rokottamiseen?

Rokotuksen saa ajanvarauksella ja vuoronumerolla

Raisiossa koronarokotuksia annetaan 12 vuotta täyttäneille sekä ajanvarauksella että vuoronumerolla ilman ajanvarausta. Rokotukset annetaan Terveysristeyksen rakennuksessa, Juhaninkuja 3.

Ajan rokotukseen voi varata sähköisessä ajanvarauksessa osoitteessa raisio.terveytesi.fi tai puhelimitse terveysaseman ajanvarauksesta. Puhelimitse varattaessa äänivalikosta tulee valita rokotukset-kohta.

Siirry sähköiseen ajanvaraukseen. 

Terveysaseman ajanvaraus.

Ilman ajanvarausta rokotuksia annetaan arkisin klo 9-15.30. 

Lue lisää koronarokotuksista Raisiossa.

Muokattu viimeksi
7.3.2022 12:56

Asiasanat

Nuoret
Sosiaali- ja terveyspalvelut
korona