Raisiolainen yritys: Meilonni onnellistaa asuinympäristöjä

Uutiset
Esittelemme kerran kuussa raisiolaisia yrityksiä ja yrittäjiä. Raisiolaisen Meilonnin (Teamer Oy) yrityskonsepti on täysin uudenlainen. Yrityksen tavoitteena on tuoda viherviihtyvyyttä ja yhteisöllisyyttä kaupunkimaisiin asuinympäristöihin.
Anne Hanhiniemi, Mari Salola ja Jari Silventoinen seisovat puutarhassa vieressään iso kivi ja vesiallas.

Viherviihtyvyyttä ja onnellistavia asuinympäristöjä

Meilonnin franchising -konseptin avulla luodaan palveluverkosto, jossa korttelipuutarhurien ja asukkaiden yhteistyönä asuinympäristöstä ja pihoista muodostetaan kohtaamispaikka kaikenikäisille. Idean voi kiteyttää yhdistävän viherviihtyvyyden, onnellistavat asuinympäristöt ja kyläyhteisöllisen huolenpidon. Siinä vastataan ihmisten tarpeeseen säilyttää luontoyhteys asuinpaikasta tai liikkumismahdollisuuksista riippumatta sekä toisaalta sosiaalisten kontaktien ja yhteisöön kuulumisen tarpeisiin.

Meilonni-konseptin kehitystyö on kytenyt pitkän linjan puutarhayrittäjän Anne Hanhiniemen mielessä jo pitkään. Pikkuhiljaa ajatus yhteisöllisistä kortteli- ja pihapuutarhoista rakennetussa kaupunkiympäristössä alkoi hahmottua, Anne kertoo. Oman osaamisensa ja ideansa hankkeeseen ovat tuoneet mukaan viheryrittäjä ja puutarhuri Maria Salola sekä pelastus- ja terveydenhuoltoalan yrittäjä ja asiantuntija Jani Silventoinen. Kolmikko jakaa saman arvomaailman, jossa korostuu vastuullisuus ja huolenpito niin luonnosta kuin ihmisistäkin.

Hyvää niin luonnolle kuin yhteisöllekin

Meilonni -konseptin pilotointi käynnistyy syksyllä 2023. Pilotoinnissa haastetaan taloyhtiöiden edustajien ja hallitusten puheenjohtajien innovatiivisuutta ja rohkeutta katsoa tulevaisuuteen asukaslähtöisesti kirjaimellisestikin yhtiöiden raja-aitoja kaataen. Toimintatapaa muuttamalla korttelipuutarhojen hyödyt voivat konkretisoitua myös alueen asuntojen arvonnousuna ja sosiaalisen hyvinvoinnin lisääntymisenä.

Hankkeella luodaan yrittäjyyttä ja työtä, kohtaamisia ja huolenpitoa sekä tehdään hyvää niin luonnolle kuin yhteisöllekin. Käytännössä korttelipuutarhuri fasilitoi ja luo puitteet asukkaiden omalle toiminnalle, oli se sitten yhteisten tapahtumien järjestämistä tai uuden vesiaiheen perustamista.

Raisio on rohkealle yritykselle oivallinen paikka toimia.

- Nykyinen maailman meno on niin kompleksista, ettei ongelmiin löydy hyviä, saati parhaita käytäntöjä valmiina – on vain rohkeasti luotava ja kokeiltava erilaisia ratkaisuja, pieniäkin. Raisio on kokemuksemme mukaan hyvä kumppani yrityksille, avoin ja juuri sopivan dynaaminen ennakkoluulottomiin kokeiluihin. Aika vaatii edelläkävijyyttä, Anne Hanhiniemi pohtii.

Avustusta uusille korttelipuutarhoille

Meilonni on valittu Turun ja Salon seudun Kasvupolku-ohjelmaan ja konseptista on tarkoitus luoda skaalautuva liiketoimintamalli. Yhteiskunnallisena yrityksenä osa toiminnan voitoista on tarkoitus rahastoida ja myöntää näin edelleen avustusta uusien korttelipuutarhojen luomiseen.  

Toiminnan käynnistämiseksi rahoitusta tullaan hakemaan Business Finlandin kautta ja myös julkisen puolen mukanaoloa pidetään tärkeänä. Myös alan ammattioppilaitosten kanssa on keskusteltu korttelipuutarhurien valmiuksien kehittämisestä esimerkiksi sisällyttämällä opintoihin korttelipuutarhurille tärkeitä opintokokonaisuuksia esimerkiksi turvallisuudesta, ensiavusta jne.

Annesta, Mariasta ja Janista huokuu palava innostus ja vankkumaton määrätietoisuus tämän vastuullisen konseptin toteuttamiseksi. Juttuhetkeä Annen luontosymbioottisessa puutarhassa säestää vesiaiheen solina, harmonian rikkoo ainoastaan harakan ja sammakon pieni kisailu. Tällaista tunnelmaa tullaan jatkossa myös Meilonni korttelipuutarhoissa kokemaan.

Meilonni.fi - Meilonnin verkkosivut

Tutustu myös muiden yrittäjien tarinoihin

Muokattu viimeksi
17.8.2023 8:47

Asiasanat

Elinkeinot