Raisio valmistelee viidettä koronarokotuskierrosta

Uutiset
Uutta tehosterokotusta suositellaan kaikille 65 vuotta täyttäneille ja sitä nuoremmille riskiryhmiin kuuluville. Tehosterokotteen voi ottaa aikaisintaan lokakuussa, esimerkiksi yhtä aikaa influenssarokotteen kanssa.
Koronarokotustilanne.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittelee uutta koronan tehosterokotusta kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei ole väliä sillä, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronan.

Tehosterokotteen voi ottaa loppusyksyllä, kun edellisestä rokotuksesta tai koronavirustaudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Raisiossa tehosterokotuksen saa aikaisintaan lokakuussa.

Tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskiarvion perusteella, esimerkiksi työkomennuksen tai matkan kohdemaan vaatimusten vuoksi.

Tehosterokote suositellaan otettavan samaan aikaan influenssarokotteen kanssa. Influenssarokotteita annetaan loppusyksystä alkaen ja tästä tiedotetaan erikseen.

Kaikki koronarokotukset ajanvarauksen kautta

THL:n ohjeistuksen mukaan Raisiossa annetaan edelleen myös ensimmäistä, toista, kolmatta ja neljättä koronarokotusta. Neljänsiä rokotteita annetaan nyt yli 60–vuotiaille ja yli 18–vuotiaille riskiryhmäläisille.

Ajan koronarokotukseen voi varata sähköisessä ajanvarauksessa tai soittamalla Raision tai Ruskon terveysasemalle ja valitsemalla valikosta kohdan rokotukset. 

12–vuotiaiden ja sitä vanhempien koronarokotukset annetaan Terveysristeyksessä osoitteessa Juhaninkuja 3. 

Avoin yleisötilaisuus koronarokotteista (THL)

THL järjestää kaikille avoimen yleisötilaisuuden aikuisten koronarokotuksista keskiviikkona 14.09. klo 18–19. Verkossa järjestettävässä tilaisuudessa asiantuntijat vastaavat yleisön ennakkoon lähettämiin kysymyksiin. Paikalla tilaisuudessa ovat THL:n johtava asiantuntija Mia Kontio, ylilääkäri Tuija Leino sekä ylilääkäri Hanna Nohynek.

Lisätiedot ja linkki webinaariin

Korjattu tiedotteen otsikkoa 12.9. klo 15.50. 

Muokattu viimeksi
12.9.2022 15:53

Asiasanat

Ikäihmiset
Lapsiperheet
Sosiaali- ja terveyspalvelut
korona