Neljättä koronarokotetta tarjotaan aiempaa laajemmalle ryhmälle myös Raisiossa

Uutiset
Neljättä koronarokoteannosta tarjotaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksen mukaisesti myös Raisiossa iäkkäille kotihoidon tai omaishoidon piiriin kuuluville sekä muille iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet. Raision kaupunki vastaa Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alueen rokotuksista.
Iäkkäälle naiselle annetaan koronarokotus.

Neljäs rokoteannos voidaan antaa aikaisintaan 3 kuukautta kolmannen rokoteannoksen jälkeen. Aika koronarokotuksen saamiseksi pitää varata itse. Ajan voi varata puhelimitse omalta terveysasemalta tai sähköisestä ajanvarauksesta. Rokotuksen saa myös ilman ajanvarausta arkisin klo 9–15.30 Terveysristeyksestä, Juhaninkuja 3.

Neljättä koronarokotetta on suositeltu jo aikaisemmin 12 vuotta täyttäneille vakavasti immuunipuutteisille, 80 vuotta täyttäneille sekä kaikille hoivakodeissa asuville iäkkäille. Lisätietoa neljänsien rokotusten laajenemisesta THL:n sivuilla.

Lue lisää koronarokotuksista Raisiossa.

Varsinais-Suomessa kymmenkertainen määrä koronaa verrattuna viime kevääseen

Koronan 14 vuorokauden ilmaantuvuus on nyt Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kirjanpidon mukaan 715. Tapauksia todetaan kuitenkin yhä runsaasti, keskimäärin 250 päivässä. Vuosi sitten samaan aikaan todettiin keskimäärin 30 tapausta päivässä. Kaksi vuotta sitten samaan aikaan todettiin vain noin neljä tapausta päivittäin.

– Toinen vertailukohta on influenssaepidemia, joka nyt on nostanut päätään. Influenssatapauksia on todettu Tyksin mikrobiologian laboratoriossa noin sata toukokuun aikana alueellamme, eli koronaa on yhä paljon enemmän liikkeellä kuin influenssaa, Tyksin infektiolääkäri Harri Marttila sanoo.

Sairaalahoidon kuormitus on pysynyt kuukauden ajan melko tasaisena. Tyksin sairaaloissa on päivittäin 15-20 potilasta koronavirusinfektion hoidossa ja lisäksi saman verran potilaita, joilla koronavirus on lisälöydös.

– Muihin Pohjoismaihin verrattuna tilanteemme on toki huonompi, mutta näilläkin luvuilla on mahdollista elää ja toimia varsin normaalisti, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo. Tähän vaikuttaa erityisesti hyvä rokotuskattavuus ja omikron-variantin yleensä aiempia variantteja lievempi taudinmuoto.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedote.

Muokattu viimeksi
10.5.2022 16:17

Asiasanat

Ikäihmiset
Sosiaali- ja terveyspalvelut
korona