Immuunipuutteisten kolmannet koronarokotukset alkavat – kaikki annokset saa jatkossa ilman ajanvarausta

Uutiset
Raisio aloittaa THL:n ohjeistuksen mukaisesti immuunipuutteisten kolmannet koronarokotukset. Kolmanteen rokoteannokseen liittyviin kysymyksiin vastataan tiistaina 21.9. ja torstaina 23.9. klo 12–13 erillisessä puhelinnumerossa. Jatkossa kaikki rokoteannokset voi halutessaan hakea Raision terveysasemalta ilman ajanvarausta.
Koronarokotuspaikkaan ohjaava kyltti terveysaseman edustalla

Kolmas koronarokoteannos tarjotaan osana koronarokotesarjaa niille 12 vuotta täyttäneille raisiolaisille ja ruskolaisille, jotka taudin tai hoidon vuoksi ovat voimakkaasti immuunipuutteisia. Kolmas rokoteannos annetaan ainoastaan immuunipuutteiselle henkilölle, ei esimerkiksi muille perheenjäsenille.

Rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. Kolmantena annoksena annetaan ensisijaisesti samaa valmistetta kuin toisena annoksena.

Voimakkaasti immuunipuutteiseksi katsotaan seuraavat ryhmät:

  • Elinsiirto
  • Kantasolusiirto
  • Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
  • Immunosuppressiivinen syöpähoito
  • Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
  • Dialyysi (keinomunuaishoito) ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
  • Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
  • Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila.

Kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. Kolmantena annoksena annetaan ensisijaisesti samaa valmistetta kuin toisena annoksena.

Rokotukselle tulijan tulee varautua esittämään todistus sairaudestaan, joka oikeuttaa kolmanteen rokotukseen. Rokotusta ei anneta ilman asianmukaista todistusta tai potilastietomerkintää.

Kolmanteen koronarokotukseen liittyviin tiedusteluihin vastataan Raision terveysasemalla erillisessä puhelinnumerossa 040 559 5434 tiistaina 21.9. ja torstaina 23.9. klo 12–13.

Kaikki rokoteannokset saa ilman ajanvarausta

Kaikki rokoteannokset saa jatkossa Raision terveysasemalta ilman ajanvarausta. Rokotteen voi hakea vuoronumerolla arkisin klo 9–15.30. Rokotukseen ilmoittaudutaan ilmoittautumisautomaatilla, ja mukaan pitää ottaa kelakortti, ajokortti tai henkilökortti. Mikäli tehosterokotteen hakee ilman ajanvarausta, jo varatun ajan voi perua rokotustilanteessa.

Rokotuksiin voi varata halutessaan ajan ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa raisio.terveytesi.fi. Ajanvarauksessa on mainittava aiemmin saatu rokotevalmiste (BionTech-Pfizer tai Moderna) sekä se, kuinka mones annos on kyseessä. Ajan voi tarvittaessa varata myös puhelimitse oman terveysaseman ajanvarauksesta, jolloin äänivalikosta valitaan kohta ”rokotukset”. Varattavia rokotusaikoja avataan lisää torstaisin klo 8.

Lue lisää Raision koronarokotuksista kaupungin koronarokotussivulta.

Muokattu viimeksi
20.9.2021 14:40

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut
korona