Ideakilpailulla haetaan Raisioon elävyyttä ja kohtaamisia

Uutiset
Raision kaupunki käynnistää ideakilpailun kaupunkilaisille. Tavoitteena on löytää lukuisia toteuttamiskelpoisia ideoita Raision elävöittämiseksi. Kaupunki maksaa idean toteuttamisesta syntyvät kulut ja kilpailun kokonaisbudjetti on 30 000 euroa. Ensimmäisiä ideoita odotetaan toukokuussa ja toteutuksia kesäkaudelle.
Hehkulamppu, jonka ympärillä on ideakuplia

Raision kaupungin ideakilpailussa jaetaan parhaille ja toteuttamiskelpoisimmille ideoille kohdennettuja avustuksia. Ideoilla halutaan edistää ihmisten kohtaamista, yhteisöllistä tekemistä, elävää Raisiota ja saada uusia rohkeita avauksia kaupungin kehittämiseen.

Ideakilpailuun voivat osallistua yksityishenkilöt, yhdistykset, yritykset ja muut toimijat. Idean voi toteuttaa kuka tai mikä taho tahansa, kunhan se tapahtuu Raisiossa. Kaupungin avustukset kohdennetaan erilaisiin tapahtumiin, hankkeisiin, projekteihin tai yksittäisiin performansseihin.

Hyvän idean aineksia ovat:

  • Toteutettava idea tukee Raision kaupungin uutta strategiaa
  • Idea tavoittaa laajasti joko eri kohderyhmiä, eri ikäisiä ihmisiä tai on volyymiltään laaja ja vaikuttava
  • Toteutettava idea luo kohtaamisia tai yhteisöllisyyttä.

Ideakilpailutuksen rahoituksen, yhteensä 30 000 euroa, myönsi Raision kaupunginhallitus maaliskuussa. Kaupunginhallitus myös päättää toteutettavat ja rahoitettavat ideat. Ensimmäiset ideat voidaan viedä kaupunginhallituksen päätettäväksi toukokuussa. Kaupungin toiveena on, että ideakilpailun satoa päästään nauttimaan tulevana kesäkautena. 

  • Ideakilpailun työnimenä oli koronasta ulos ja strategia ylös. Ajatuksena on saada Raisioon sellaisia projekteja ja tapahtumia, joita asukkaat toteuttavat ja joissa kaupunki ja kaupunkilaiset kohtaavat toisiaan. Uusi strategia hyväksyttiin loppuvuodesta ja nyt haluamme ottaa asukkaat mukaan sen toteuttamiseen. Strategiassa on 15 tavoitetta neljän eri teeman alla. Uskon, että ne herättävät ideoita kaupungin aktiivisissa asukkaissa, sanoo kaupunginjohtaja Eero Vainio.

Tietoa ideahakemuksen jättämisestä

  • Ideahakemus on vapaamuotoinen, se voi olla esimerkiksi kirje, video tai diaesitys. Hakemuksen pitää sisältää hakijan yhteystiedot, idean ja sen toteuttamistavan + ajatuksen aikataulusta.
  • Hakemuksessa pitää ilmaista idean toteuttamisbudjetti. Avustuksen suuruus voi olla 100-10 000 € ideaa kohden.
  • Kaupunginhallituksen hyväksymän idean jälkeen kaupunki maksaa ennakkomaksuna 50 % ja loppuosuus maksetaan toteutuksen jälkeen idean loppuraporttia ja maksatuspyyntöä vastaan.
  • Kaupallisiin ideoihin myönnetään avustusta enintään 50 %.
  • Ideakilpailu ei ole tarkoitettu yhdistysten tai muiden toimijoiden perustoiminnan avustukseksi vaan tarkoitus on luoda uutta.
  • Hakemuksia voi jättää ajalla 13.5.-31.8.2022. Hakemukset jätetään nimellä ”Ideakilpailu 2022” joko sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo@raisio.fi tai kirjepostilla osoitteeseen Raision kaupunki, PL 100, 21201 Raisio.

Tutustu Raision kaupungin strategiaan.

Muokattu viimeksi
14.5.2022 10:13

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Kaupunki ja päätöksenteko