80 vuotta täyttäneet saavat neljännen koronarokotusajan puhelimitse Raisiossa

Uutiset
Raisio tarjoaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen mukaisesti neljättä koronarokoteannosta 80 vuotta täyttäneille sekä kaikille hoivakodeissa asuville iäkkäille. Kaikki rokotettaviin ryhmiin kuuluvat kontaktoidaan, mutta ajan saa varata myös itse. Raision kaupunki vastaa Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alueen rokotuksista.
Iäkkäälle naiselle annetaan koronarokotus.

Raision ja Ruskon alueella kaikkiin 80 vuotta täyttäneisiin henkilöihin ollaan yhteydessä neljännen koronarokotuksen saamiseksi. Kotona asuville 80 vuotta täyttäneille soitetaan ja arvion perusteella heille annetaan aika neljänteen koronarokotukseen Ruskon terveysasemalle tai Raisioon Terveysristeykseen.

Soitot tulevat 044 797 -alkuisista puhelinnumeroista. Omaan lähipiiriin kuuluville 80 vuotta täyttäneille henkilöille onkin hyvä kertoa saapuvasta puhelusta ja kehottaa heitä vastaamaan virka-aikana tuleviin puheluihin. Mikäli puheluun ei pysty vastaamaan, kannattaa odottaa uutta puhelua. Jos rokotettavaa ei tavoiteta useammasta yrityksestä huolimatta, pyritään hänet tavoittamaan soittamalla lähiomaiselle.

Yhteyttä otetaan vain henkilöihin, jotka ovat jo täyttäneet 80 vuotta. Alle 80-vuotiaiden tulee itse varata aika rokotukseen, kun he täyttävät 80.

Kotihoito sopii rokottamisesta omien sekä päiväkuntoutuksen asiakkaiden kanssa, ja omaishoidonkin asiakkaisiin ollaan yhteydessä rokotusajan sopimiseksi. Rokotuksia annetaan myös hoivakodeissa asuville iäkkäille.

Neljännen rokoteannoksen saa myös ajan itse varaamalla sekä vuoronumerolla

Rokotukseen voi myös itse varata ajan. Sähköisesti ajan voi varata sähköisessä ajanvarauksessa. Puhelimitse raisiolaiset voivat varata ajan Raision terveysasemalta, p. 02 434 3183, ja ruskolaiset Ruskon terveysasemalta, p. 02 4343 150. Kuulovammaisten tekstiviestipalvelu toimii Raision terveysasemalla numerossa 044 797 1358 ja Ruskon terveysasemalla numerossa 044 797 1723. Rokotukset annetaan Terveysristeyksessä, Juhaninkuja 3.

Kaikki itse varatut rokotusajat ovat Raisioon, mutta niitä voivat varata sekä raisiolaiset että ruskolaiset. Neljänsiä annoksia annetaan myös ilman ajanvarausta Raisiossa Terveysristeyksessä, Juhaninkuja 3, arkisin klo 9–15.30.

Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Myös PCR-testillä varmistetun koronataudin sairastaneelle ja kaksi rokoteannosta saaneelle suositellaan kolmatta rokoteannosta, kun 3 kuukautta sairastetusta taudista tai edellisestä rokoteannoksesta on kulunut. Neljättä rokotetta ei tarvitse, jos on sairastanut PCR-testillä varmistetun koronataudin sekä saanut kolme rokoteannosta. THL:n sivuilla lisätietoa siitä, miten sairastettu koronatauti vaikuttaa rokotuksiin.

THL:n verkkosivuilla ohjeita kolmannesta ja neljännestä koronarokoteannoksesta.

 

Muokattu viimeksi
30.3.2022 10:01

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut
korona