Valmistautuminen uimakouluun

Vaatteet: Uimakoululainen kannattaa varustaa helposti puettavilla vaatteilla. Vältä siis napitettavia paitoja ja nauhallisia kenkiä aina kun mahdollista. Kaikki tämä jouduttaa pukemista, jolloin uimiseen jää enemmän aikaa.

Hiukset: Pitkät hiukset on hyvä laittaa kiinni jo ennen uimakoulun alkua. Kun hiukset ovat kiinni, ne eivät ole tiellä uidessa, ja näin allasvesi pysyy puhtaampana.

Muut välineet: Pyyhe ja uima-asu mukaan uimakouluun. Uimashortsit ovat myös sallittuja. Uimalaseja voidaan käyttää, kunhan ne eivät peitä nenää (esim. sukellusmaskit). Yksi uimakoulun tarkoitus on opetella hengityksen pidättämistä ja tämä ei toteudu, jos nenä on peitetty maskilla. Uimalakit ja korvatulpat ovat myös sallittuja. Nekin voi laittaa valmiiksi lapselle ennen uimakoulun alkua, vaikka aulassa, jos ehtii. Kellukkeita ei tarvitse uimakouluun. Kaikki opetuksessa tarvittavat välineet lainataan hallilta.

Tunnin seuraaminen: Lapsille on tärkeää näyttää uudet taitonsa vanhemmilleen, ja onhan vanhemmista myös mukavaa seurata lapsen kehittymistä. On kuitenkin toivottavaa, etteivät vanhemmat jäisi lasin taakse seuraamaan opetusta koko tunniksi, sillä se häiritsee opetusta. Kokemuksen myötä on todettu, etteivät lapset jaksa keskittyä tuntiin, vaan vilkuilevat jatkuvasti kahvion suuntaan. Myös jos vanhemmat (ja mahdollisesti sisarukset) tulevat uimaan, olisi toivottavaa, etteivät he jäisi aivan opetusaltaan viereen. Uida kannattaa mahdollisimman kaukana köydestä tai mieluiten muissa altaissa. Jos vanhemmat haluavat jäädä altaalle, uimakoululaisen kanssa tunnin jälkeen, on hyvä tulla nimenhuutoon aulaan, jonka jälkeen vanhemmat voivat ottaa lapsen omalle kaapille riisumaan ja vanhempi itse saattaa lapsen altaalle ryhmän luo. Viimeisellä uintikerralla järjestetään vanhemmille mahdollisuus tulla seuraamaan lapsen uimakoulua.

Maksaminen: Uimakoulun hinta on kurssimaksu sekä sisäänpääsymaksu. Sisäänpääsymaksun voit maksaa kertamaksuina tai lunastaa lapselle 10 kerran uintikortin. Liikuntasetelit eivät käy maksuvälineenä lasten kursseihin, koska setelit ovat aikuisten sekä myös henkilökohtaisia. Yksittäisiä poissaoloja ei hyvitetä. Pitkittyneet sairastapaukset käsitellään tapauskohtaisesti.

Poissaolo: Ilmoita etukäteen joko uimaopettajalle tai uinninvalvontaan p. 044 797 1664, mikäli lapsi on poissa. Tämä jouduttaa toimintaa aulassa. Voit myös ilmoittaa muutoksista sähköpostilla ulpukka.asiakaspalvelu@raisio.fi

Todistus: Uimakoululaisille jaetaan viimeisellä kerralla todistus, jossa kerrotaan myös lapsen uimataidosta. Mikäli lapsi ei osallistu viimeiseen kertaan, on todistus noudettavissa lapsen nimellä Ulpukan palvelupisteestä kuukauden (1 kk) ajan.

Valokuvaus: Kahvion lasin läpi kuvaaminen ei ole sallittua. Mikäli vanhemmat haluavat kuvata lapsiaan uimakoulussa, asiasta sovitaan erikseen uimaopettajan kanssa. Uimaopettaja järjestää kuvausmahdollisuuden samanaikaisesti kaikille vanhemmille altaan reunalle.

Tervetuloa uimakouluun!