Virkistysalueet

Raisiolla on kaupungin ulkopuolella kaksi virkistysaluetta kaikkien raisiolaisten kesänviettoa ja virkistäytymistä varten. Kesäranta sijaitsee Naantalin Luonnonmaalla ja Karhuluoto Rymättylässä.

Kesäranta

Naantalin Luonnonmaalla, osoitteessa Rannanniementie 9, sijaitsee metsäinen virkistysalue, jonka pinta-ala on 4,5 ha.

Kesärannassa on laaja nurmikkoalue oleskelua, pallopelejä ja leikkejä varten ja lapsille on myös leikkivälineitä. Auringonottoa ja uimista varten on hyvä hiekkaranta sekä kaksi uimalaituria. Rannasta katsoen isomman laiturin vasempaan laitaan voi myös kiinnittyä veneellä (7 €/vrk). 

Kesärannassa on erilliset saunat naisille ja miehille. Siistit ja tilavat saunat lämmitetään kesäaikana päivittäin klo 14.00 - 19.00. (Maksu yli 12 vuotiailta 4 €)

Varustukseen kuuluvat myös keitto/grillikatokset ja saunarakennuksessa oleva kioski.
Alueella on myös majoitus- ja oleskelutiloja erilaisten tilaisuuksien järjestämistä varten. Tiloja vuokraa kaupungin nuorisopalvelut puh. 044 797 2217. 

Paikalla on kesällä vahtimestari puh. 040 824 8158, joka vastaa alueen kunnossapidosta ja järjestyksestä sekä perii käyttömaksut.

Uimarannan uimaveden laatua valvotaan uimakauden aikana

Kesärannassa on myös leikkivälineitä lapsille.

Karhuluoto

Virkistysalue on osa Karhuluoto-nimisestä saaresta, jonne pääsee vain veneellä. Saari sijaitsee Rymättylässä, Saloluodon eteläpuolella. Käyttöalue, jonka pinta-ala on 17,5 ha, selviää tarkemmin paikalla olevasta kartasta.

Karhuluodon varusteluun kuuluvat  saaren pohjoispuolen poukamassa sijaitseva iso laituri veneiden kiinnittämistä varten (7€/vrk), pienet uimarannat, sauna, 2 keittokatosta, 2 porakaivoa.

Saaren palvelut toimivat omatoimi periaatteella. Jokainen siivoaa omat jälkensä ja pitää huolen siitä, että paikat jäävät vähintään yhtä siisteiksi kuin ne olivat tullessakin.
Saarella ei ole jätehuoltoa, joten kaikki roskat pitää tuoda mukanaan pois.
Karhuluodon kävijöiltä edellytetään omatoimisuutta ja toisten huomioon ottamista, jotta kaikki viihtyisivät saaressa. Varsinkin saunavuorojen varaamisessa pitää huomioida muutkin saaressa olijat. Kaikki saunan käyttäjät osallistuvat myös saunan lämmittämiseen.

Karhuluoto sijaitsee Rymättylän Saloluodon edustalla.

Kalastus virkistysalueilla

Virkistysonkiminen ja pilkkiminen ovat sallittuja kaikille. Kun on maksanut valtiolle kalastuksenhoitomaksun sekä läänikohtaisen viehekalastusmaksun, voi virkistysalueiden lähivesillä myös heittää uistinta. Verkkokalastus ei ole sallittua.

Palaute Kesärannasta ja Karhuluodosta: Raision kaupungin Palvi-palaute

Asiasanat

Veneily
Retkeily
Kalastus
Luonnonvaraiset kasvit ja eläimet