Saattajakortti

Seudullinen Saattajakortti helpottaa vammaisen tai pitkäaikaissairaan liikunnan ja kulttuurin harrastamista. Kortti oikeuttaa yhden saattajan maksuttomaan sisäänpääsyyn kuntien määrittelemille liikuntapaikoille ja kulttuuripalveluihin. Uimahalleissa, kunto- ja liikuntasaleissa sekä kulttuurikohteissa toiminnan tulee olla kaupungin järjestämää. Kortti ei siis yleensä oikeuta sisäänpääsyyn muiden tahojen kaupungin tiloissa järjestämiin tilaisuuksiin.

Saattajakorttipalvelut Raisiossa

  • Uintikeskus Ulpukka (kuntosali ja/tai uinti). Huom! Saattajan ja saatettavan tulee olla samaa sukupuolta.
  • Raision Loimun kotiottelut
  • Kulttuuripalveluiden omat tapahtumat

Ympäristökuntien saattajakorttipalvelut ovat nähtävissä Liiku ry:n -sivuilta, kuntien verkkosivuilta ja liikuntapalveluista. Kortin käyttömahdollisuuksista voi kysyä myös kunkin liikuntapaikan kassalla.

Saattajakortin hakeminen

  • Hakulomakkeita saa liikuntapalveluiden toimistosta. Lomake on myös tulostettavissa tämän sivun alalaidan linkistä.
  • Lomakkeeseen tulee lääkärin tai fysioterapeutin lausunto avustajan tarpeellisuudesta. Saattajakortti voidaan myöntaa myös kuntoutus- tai palvelusuunnitelman perusteella, jolloin päätöksen kortin myöntämisestä tekee liikuntasuunnittelija.
  • Näkövammainen saa saattajakortin Varsinais-Suomen Näkövammaiset ry:n näkövammaiskortilla.
  • Hakulomake palautetaan liikuntapalveluiden toimistoon liikuntasuunnittelija Erna Kasterinteelle osoitteella PL 100, 21201 Raisio tai toimittamalla suoraan liikuntapalveluiden toimistoon Raision Kirjastotaloon.

Myös EU Disability Card (Vammaiskortti A) oikeuttaa avustajan maksuttomaan sisään pääsyn Saattajakortin tavoin.

Toimipaikkakohtainen Saattajakortti

Sairaaloiden osastot, laitoshoidon yksiköt, ja palveluasumisen toimipisteet voivat anoa Saattajakorttia osasto-, laitos- tai toimipaikkakohtaiseen käyttöön. Toimipaikkakohtaista korttia käytettäessä henkilökuntaan kuuluva voi toimia avustajana useammalle samaan ryhmään kuuluvalle avustettavalle.

Saattajan henkilöllisyys tulee todistaa työpaikan henkilökortin avulla. Toimipaikkakohtaista korttia haetaan Saattajakortin hakukaavakkeella, johon yksikön ym. esimies tai vastaava kirjaa perusteet kortin tarpeellisuudelle.

Liitteet

Liikuntasuunnittelija
Organisaatio
Sivistys- ja vapaa-aikatoimiala
Yksikkö
Liikuntapalvelut
Matkapuhelinnumero
+358 44 797 1389
Address
Kirjasto Nuoli
NuoLi-palvelupiste
Aukioloajat
ma–to klo 10–19
pe klo 10–16
Puhelinnumero
Palvelupiste
Sähköpostiosoite
Käyntiosoite

Eeronkuja 2
21200 Raisio

Postiosoite

PL 100
21201 Raisio

Location coordinates