Kerttulan liikuntakeskus

Urheilukentän juoksurata, keskusviheriö ja katsomo.

Kerttulan liikuntakeskuksesta löytyy laaja valikoima eri urheilu- ja liikuntamahdollisuuksia ulkokentistä sisäliikuntaan. Keskus sijaitsee Kerttulantien varrella levittyen Kisakadun molemmin puolin.

Kerttulan liikuntahalli

Kerttulan liikuntahalli on palvellut paikallisia urheilijoita ja liikunnanharrastajia vuodesta 1987. Hallin peruskorjaus valmistui 2018. 

Liikuntasali on 45 x 27 m kokoinen ja sen voi jakaa kolmeen osaan. Salissa on noin 800 kiinteää istumapaikkaa. Yleisötapahtumissa taloon voidaan ottaa 1440 henkilöä. Varsinaisen liikuntasalin lisäksi talossa on erikseen voimistelutila ja kuntosali.

Kuntosali on käytettävissä ilman ajanvarausta hallin aukioloaikoina. Kuntosalikortteja voi lunastaa liikuntahallin valvojalta.

Urheilukenttä

Kerttulan urheilukentältä löytyy kaikki tarvittava yleisurheiluun. Juoksurata on 400 m pitkä, sisältää 6 rataa ja 8 rataa etusuoralla. Keskellä on nurmipintainen kenttä. Paikalla on lisäksi paikat pituushyppyyn, korkeushyppyyn, kuulantyöntöön, moukariin ja keihäänheittoon. Kenttä on valaistu.

Ulkokuntosali

Urheilukentän liikuntahallin puoleisessa päädyssä sijaitsee ulkokuntosali. Paikalta löytyy kokoelma telineitä, joiden avulla voi tehdä erilaisia kehonpainoharjoitteita kuten leuanvetoja, vatsalihaksia, dippejä ja paljon muuta.

Tenniskentät

Kerttulan urheilukeskuksessa on kolme massapintaista ulkotenniskenttää. Lisäksi tennishallissa on varattavissa kaksi sisäkenttää, joissa on plexipave-päällyste. Tenniskenttien toiminnasta vastaa Kerttulan Tenniskeskus Oy.

Jalkapallokenttä

Kerttulan jalkapallonurmikenttä on kooltaan 100 x 67 m. Kenttä on valaistu kumirouhehiekkatekonurmikenttä, jossa on myös kaksi juniorikenttää poikittain.

Jäähallit

Kerttulassa sijaitsevat kaksi jäähallia tarjoavat hyvät puitteet jääurheilun harrastamiseen. Hallit ovat käytössä ympäri vuoden. Vakiovuorojen ohella halleissa järjestetään myös avoimia yleisöluisteluita.

Kuntorata

Valaistun kuntoradan perusreitti on pituudeltaan noin 3 km. Lisäreitit mukaan lukien pituutta tulee noin 4 km. Rata lumetetaan talvisin, jolloin vain hiihtäminen on sallittu.

Kuntoradan alusta lähtee myös luontopolku, joka johtaa Kuuanvuoren huipulle kauniiden maisemien äärelle.

Kuntoradan lähtöpisteellä on myös kuntoportaat. Jyrkkä 63 askeleen nousu saa hien kohoamaan paatuneimmankin kuntoilijan ohimolle!

 

 

Asiasanat

Lapsiperheet
Matkailijat
Nuoret
Kulttuuri ja vapaa-aika
Asuminen ja ympäristö
Liikunta ja urheilu