Vikailmoitukset, korjaukset ja huolto

Vesijohtovuodot ja viemäriongelmat

Raision Vesi Oy vastaa runkovesijohtojen korjauksista ja viemäriverkoston kunnossapidosta. Runkojohdot ovat kadun suuntaisia, kadun alla kulkevia useita kiinteistöjä palvelevia päävesijohtoja, läheisimmälle tontin rajalle saakka. 

Tonttivesijohtojen ja -viemäreiden kunnossapito ja korjaaminen on kiinteistönomistajan vastuulla. Tonttijohdot ovat runkojohtoja lähimpänä olevan tontin rajalta vesimittarille kulkevia, yhtä kiinteistöä palvelevia johtoja. Kiinteistö omistaa tonttijohdot ja vastaa näiden kunnossapidon kustannuksista. Korjaustyöstä tulee tonttijohtojen osalta asiakkaalle lasku. 

Taloyhtiöiden asukkaan (esim. kerros- ja rivitalot) tulee vesihuollon häiriötilanteissa ensisijaisesti olla yhteydessä omaan isännöitsijään tai huoltoyhtiöön.

Huom! Tonttijohtoventtiiliä ei saa koskaan omatoimisesti sulkea, vaan sen sulkee Raision Vesi Oy, tai antaa erityisluvan johdon sulkemiseksi. 

Kiireettömissä tapauksissa yhteyttä on mahdollista ottaa sähköpostitse vesihuolto@raisionvesi.fi

Kiireellisissä tapauksissa työaikana (ma-pe klo 8.15 - 15.00) voi ottaa yhteyttä asiakaspalveluun p. 040 186 9829

Iltaisin ja viikonloppuisin Raision Veden päivystäjälle p. 0400 530 917

Tekstiviestitiedotteet

Raision Vesi lähettää asiakkailleen suuremmista / kiireellisimmistä vesikatkoista tekstiviesti-ilmoituksen kännykkänumeroihin. Numerot haetaan automaattisesti karttaperusteisesti julkisista puhelinluetteloista, eikä palveluun tarvita erillistä rekisteröitymistä. 

Mikäli asiakkaan puhelinnumero on kuitenkin salainen tai käytössä on esim. muuhun osoitteeseen rekisteröity yritysnumero, tällöin tekstiviesti ei tule perille. Näissä tapauksissa järjestelmään voi rekisteröityä erikseen, ja se tapahtuu seuraavalla tavalla:

  1. Kirjaudu internet-selaimellasi osoitteeseen https://resident.everbridge.eu/?o=TTTTTX2QU 
  2. Syötä puhelinnumerosi sivulle, rastita ruutu "en ole robotti" ja paina "Lähetä vahvistuskoodi". Saat koodin tekstiviestinä. Jätä sivu auki. 
  3. Syötä saamasi koodi sivulle ja paina "Kirjaudu sisään"
  4. Lisää puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi palveluun ja paina "jatka"
  5. Tämän jälkeen kirjoita osoiteselitteeksi haluamasi teksti (esim työpaikka, vanhempien asunto jne.) Lisää osoitetiedot omiin kenttiinsä ja paina hae. Älä kirjoita rapun tai asunnon numeroa. Valitse "ehdotus" -kohdasta oikea osoite. Paina "Jatka". 
  6. Jos haluat lisätä muita osoitteita palveluun, voit tehdä niin avautuvalta sivulta. 
  7. Voit kirjautua ulos painamalla oikeassa yläkulmassa olevasta kohdasta "kirjaudu ulos". 

Nyt ilmoittamasi puhelinnumerot ja osoitteet ovat rekisteröity palveluun. Asiakasportaalin kautta voit päivittää tietojasi tai poistaa tietosi järjestelmästä. Saat tiedotteet, mikäli nämä osoitteet ovat tiedotuslistalla. 

Vesimittarit

Mikäli vesimittari on fyysisesti rikki esim. se vuotaa, lasi on särkynyt, mittari on jäätynyt tai muuten hajonnut, ole yhteydessä vesimittarihuoltoon tai työajan ulkopuolella päivystysnumeroon. Vesilaitos laskuttaa vesimittarin korjauksesta palvelumaksuhinnaston mukaisen maksun. Mittarin ja tonttijohtojen kunnossa pysymisestä huolehtii sopimusehtojen mukaisesti kustannuksellaan asiakas. 

Vesimittarihuolto ja tilaustyöt p. 040 506 2507

Sadevesiviemärit ja avo-ojat

Raision kaupungin kunnallistekniset palvelut vastaa avo-ojien ja rumpuputkien kunnossapidosta. 

Raision Vesi Oy vastaa putkitettujen sadevesiviemärien korjauksista ja kunnossapidosta.

 

Asiasanat

Raision Vesi Oy
Vesihuolto