West Coast Phoenix nousee Vaahteraliigaan

Uutiset
Amerikkalainen jalkapallo.

Raisiolainen amerikkalaisen jalkapallon joukkue West Coast Phoenix nousee kaudeksi 2020 Suomen korkeimmalle sarjatasolle eli Vaahteraliigaan. Suomen amerikkalaisen jalkapallon liittohallitus on päätöksellään hyväksynyt raisiolaisten nousun, vaikka joukkue taipuikin tiukassa naisten 1-divisioonan finaalissa Mikkeliläiselle Boucersille 6-8. Raisiolaisseuran pitkäjänteinen kehitystyö ja laaja pelaajisto antavat joukkueelle mahdollisuuden kokeilla siipiään nyt pääsarjatasolla.

Varsinais-Suomen amerikkalainen jalkapallo ry ja sen keulakuva West Coast Phoenix on perustettu vuonna 2015. Lyhyen historiansa aikana seurassa on pyritty rakentamaan toimintaa tukevalle jalustalle, joka tukee myös urheilullista menestystä kentällä. Ensimmäisenä seurana Suomessa raisiolaiset perustivat myös tytöille oman amerikkalaisen jalkapallon joukkueen West Coast Phoenix Girls:n. Seuran perustajajäsen ja West Coast Phoenixin kapteeni

Katja Kankaanpää otti uutisen sarjanoususta innolla vastaan: 

- Tämä on hieno uutinen koko seuralle. Nousu Vaahteraliigaan on ollut seuran ja usean pelaajan tavoite ja unelma jo perustamisesta lähtien. Tehty työ saa hienon palkinnon ensi kesänä, kun seurakin täyttää viisi vuotta!”

West Coast Phoenixin rakentaminen tulevaksi kaudeksi on hyvällä mallilla, tällä hetkellä joukkueen mukana harjoittelee lähes 50 pelaajaa. Valmennuksessa jatkavat tutut nimet, kun Joni Lehtomäki, Timo Jansen, Aleksi Riiheläinen ja Juuso Kosonen ovat solmineet valmentajasopimukset seuran kanssa. Uutena valmennukseen mukaan lähtee myös Janus Porali.

Tarkkoja tavoitteita Kankaanpää ei joukkueelle osaa vielä nimetä: 

- Sarjatason muutos ei vaikuta tulevaan kauteen valmistautumiseemme juuri lainkaan, olemme jo tähän asti tottuneet harjoittelemaan kovaa. Tavoitteet kaudelle meidän tulee sopia joukkueen kesken talven mittaan.”

Mukaan mahtuu edelleen

Vaikka West Coast Phoenixin pelaajamäärä onkin iso, mahtuu mukaan vielä uusia pelaajia:

- Jenkkifutis on siitä mahtava laji, että se sopii sekä isoille, että pienille pelaajille. Haemme joukkoomme koko ajan uusia jäseniä, joten jos vähääkään jenkkifutis kiinnostaa, kannattaa lähteä kokeilemaan!”, kannustaa Kankaanpää. Joukkue harjoittelee talvella pääasiassa Raision rajojen ulkopuolella, sillä lajiharjoittelulle sopivaa tilaa ei tällä hetkellä löydy kaupungista.

West Coast Phoenix Girls hakee myös joukkoonsa uusia 10-17-vuotiaita pelaajia. Tällä hetkellä joukkue harjoittelee kerran viikossa raision lukion liikuntasalissa. Joukkueen mukana harjoittelee tällä hetkellä parikymmentä tyttöä ja valmennuksesta vastaa Minttu-Miina Harjula ja Jonna Veräjänkorva.

- Meillä on tyttöjen kanssa hyvä tekemisen meninki ja on hienoa huomata miten tyttöharrastajien määrä kasvaa jatkuvasti. Kun aloitimme toimintaamme vuonna 2017, meillä oli kolme alle 18 vuotiasta tyttöä mukana toiminnassa. Nyt harjoituksissa käy jo liki kaksikymmentä pelaajanalkua. Toivotamme kaikki kiinnostuneet rohkeasti mukaan kokeilemaan!”, kertoo Harjula.

Ota yhtettä: info@phoenix.football

Muokattu viimeksi
13.2.2020 0:26