Ukrainalaisia voi auttaa kauppareissun yhteydessä

Uutiset
Raision Ukraina-avustuskeskus on avannut kolme keräyspistettä supermarkettien yhteyteen. Keräyspisteet helpottavat lahjoitusten antamista ja vastaanottamista.
Ukrainan avustuskeskus auttaa pakolaisia.

Uudet keräyspisteet löytyvät K-Supermarket Raisio Centeristä, K-Supermarket Ukko-Pekasta ja Länsikeskuksen Citymarketista. Keräyspisteet löytyvät kauppojen infopisteiden läheisyydestä.

– Keräyspiste on helppo tapa osallistua ukrainalaisten auttamiseen. Keräyspisteillä otetaan vastaan hygienia-, siivous- ja ruokatuotteita ja auttamisen voi nyt tehdä kauppareissun yhteydessä, kertoo Raision kaupungin Ukraina-koordinaattori Maarit Kokkonen.

Raision avustuskeskus noutaa tavarat ja hoitaa tyhjennyksen sekä jakaa ne avun tarvitsijoille.

Raision ydinkeskustassa sijaitsevasta avustuskeskuksesta pakolaiset saavat muun muassa vaatteita, hygieniatuotteita, lastenruokaa, leluja, talous- ja siivoustarvikkeita, kodinkoneita sekä pienkalusteita. Avustuskeskuksessa saa palvelua ja neuvontaa myös Ukrainan kielellä.

Monet tuotteet ovat lopussa, ajankohtaisia tarpeita on hygieniatuotteista ruokatarvikkeisiin. Tuotteiden tulee olla avaamattomia.

  • Hygieniatuotteet: shampoo ja hoitoaine, suihkugeeli, kosteusvoide, puhdistuspyyhkeitä, terveyssiteitä, tamponit, hammastahna, deodorantti
  • Siivoustuotteet: pyykinpesuaine, käsitiskiaine, yleispesuaine kodin siivoukseen
  • Lasten ruokaa ja vaippoja ja housuvaippoja (koko 3-6).
  • Hyvin säilyviä elintarvikkeita: kahvi ja tee, ruokaöljy, säilykkeet, kuivaruoka kuten makaroni, riisi, kaurahiutaleet, jauhot jne.
Muokattu viimeksi
8.8.2022 15:03

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut
Maahan- ja maastamuutto