Terveydenhoitaja Susanna Tamminen sai tunnustusta perustamastaan Instaneuvolasta

Uutiset
Terveydenhoitajaliiton ja Berner Oy:n yhdessä myöntämä Ainu-stipendi annetaan tänä vuonna terveydenhoitaja Susanna Tammiselle. Tamminen on muun muassa perustanut Instagramiin suositun Instaneuvolan ja ollut asiantuntijana Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin imetystyöryhmässä. Tamminen on aikaisemmin työskennellyt äitiysneuvolassa, mutta on parhaillaan töissä Raision kaupungin lastenneuvolassa.
Terveydenhoitaja Susanna Tamminen

Tamminen perusti vuonna 2017 Instaneuvolan, josta äitiys- ja lastenneuvoloiden asiakkaat saavat ajankohtaista, tutkittua tietoa ja joka tarjoaa hyvää muistinvirkistystä myös ammattilaisille. Instaneuvolalla on yli 2600 seuraajaa ympäri Suomen.

– Perustin instaneuvolan, koska halusin, että somessa olisi saatavilla myös näyttöön perustuvaa tietoa raskauteen ja perheiden terveyden edistämiseen liittyen. Instaneuvolaa on ollut tosi kiva tehdä, Susanna Tamminen iloitsee.

Vuosina 2018–2019 Tamminen toimi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin imetystyöryhmässä, jossa hän toi aktiivisesti esille neuvolan ja terveydenhoitajan roolia imetyksen edistämisessä. Imetystyöryhmän jäsenenä hän oli mukana laatimassa sairaanhoitopiirin yhtenäistä imetyksen hoitopolkua.

– Imetystyöryhmä kokosi yhteen terveydenhoidon ammattilaisia sekä sairaalan sisältä että ulkopuolelta. Oli hienoa saada olla edustamassa neuvolaa niin innostavassa moniammatillisessa tiimissä.

Monipuolista mediatyötä

Tamminen on toiminut asiantuntijana myös suosituissa vau.fi-podcastin haastatteluissa. Haastatteluissa aiheina ovat olleet vauvan vuosi neuvolassa sekä raskausdiabetes. Lisäksi hän on ollut asiantuntijatarkastajana apteekissa jaettavalle vuoden 2021 Vauvan odotus -kirjalle

– Podcastien tekeminen oli jännittävä kokemus. Kirjan tarkastaminen sen sijaan tuntui turvalliselta, sillä kirjan tiedot koskivat vahvinta osaamisaluettani terveydenhoitajana. Koronavuoden takia muutamat suunnitellut tapahtumat peruuntuivat, mutta on ollut mahtavaa saada toimia asiantuntijana eri alustoilla.

Tammisella on myös mielenkiintoinen harrastus, joka liittyy vahvasti terveydenhoitajan työhön ja ammattiin.

– Olen valtavan kiinnostunut terveydenhoitajan työn ja ammatin historiasta. Minulla on yli sata aihetta koskevaa vanhaa kirjaa, joita on aikanaan käytetty opetusmateriaaleina. Vanhin on vuodelta 1889! Olen hyödyntänyt kirjaharrastusta esimerkiksi pitämällä asiantuntijaluennon imetyksen historiasta Varsinais-Suomen imetysseminaarissa sekä MLL:n keskospäivillä. Vanhojen kirjojen lukeminen on silmiä avaavaa. Kauas on tultu reilun sadan vuoden takaisesta.

– Ainu-stipendin saaminen tuntuu häkellyttävältä. On upeaa, että terveydenhoitajatyöstä saa tunnustusta ja perheiden kanssa tehtävää työtä arvostetaan. Stipendi kannustaa jatkamaan työtä perheiden hyväksi, Tamminen toteaa.

Ainu-stipendi myönnetään vuosittain terveydenhoitajalle, joka kehittää odottavien ja lapsiperheiden parissa toteutettavaa terveydenhoitajatyötä, tekee työtään tunnetuksi väestön parissa ja jolla on myönteinen asenne työhön, ihmisiin ja elämään.

Muokattu viimeksi
16.2.2021 12:58

Asiasanat

Lapsiperheet
Sosiaali- ja terveyspalvelut