Suojaa vesimittari jäätymiseltä

Uutiset
Säätiedotus lupailee pakkasia.
Lumihiutale mustalla pohjalla

Pakkaskaudella kiinteistöjen ja etenkin pientalojen omistajien kannattaa hyvissä ajoin huolehtia vesimittareiden ja jäätymisvaarassa olevien vesikalusteiden sekä tonttijohtojen riittävästä suojaamisesta. 

Jäätymisestä aiheutuvat kustannukset kuuluvat kiinteistön omistajalle, joten turhia riskejä kannattaa välttää. Tarkasta vesimittaritilan lämmitys ja suojaa vesimittari kylmältä. Mittaritilan ovet ja ilmanvaihtoventtiilit kannattaa pitää suljettuina. Huolehdi myös tonttijohtojen riittävästä eristyksestä. 

Jäätymisvaara ei ole ohi pakkasen lauhduttua, vaan putkien jäätyminen voi kiihtyä vielä lauhtumisen yhteydessä. Jäätyneen vesiputken tai -mittarin sulatuksessa kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen lisävahinkojen välttämiseksi. Jos vettä ei tule ja epäilet tonttijohdon tai vesimittarisi jäätyneen, ota yhteyttä Raision Veteen. 

Kovimpina pakkaskausina myös Raision alueella sattuu useita kiinteistövesijohtojen jäätymisiä ja vesimittareiden rikkoutumisia. Kovien pakkasten aikana voi jättää vesihanan tiputtamaan, jolloin veden virtaus estää veden hyytymisen ja jäätymisen tulpaksi. Jäätymiselle riskialttiiseen paikkaan voi asentaa eristettyä, sähkövastuksella varustettua putkea, joka estää veden jäätymisen.

Yhteystiedot toimistoaikoina: 040 186 9829 

Vesihuollon päivystyksen numero (toimistoajan ulkopuolella): 0400 530 917

Muokattu viimeksi
14.1.2021 13:38

Asiasanat

Asuminen ja ympäristö
Raision Vesi Oy