Raision vuoden 2022 kulttuuripalkinto Jenna Kostetille

Uutiset
Raision kaupungin vapaa-aikalautakunta myönsi Raision vuoden 2022 kulttuuripalkinnon kirjailija ja neulesuunnittelija Jenna Kostetille. Kostet on raisiolainen kirjailija, joka on julkaissut useita romaaneja ja tietokirjoja. Helmikuussa 2023 ilmestyi Kostetin uusin kirja, Kuuden Katariinan jäljillä.
Kirjailija ja neulesuunnittelija Jenna Kostet kukkakimpun kanssa

Viime vuonna julkaistiin Kostetin Neulottu Kalevala -neulekirja, joka on saanut paljon huomiota niin perinteisessä kuin sosiaalisessakin mediassa. Kostetin neulemalleissa yhdistyy suomalaisen kansanperinteen elementtejä ja kertomuksia. Kostet on suunnitellut neulekuvioita myös järjestöille ja kaupungeille. Raisiolaisille Kostet on tullut tutuksi Raisio-neuleen suunnittelijana vuonna 2022. Neulemalli suunniteltiin Raision 730-vuotisjuhlavuoden kunniaksi yhteistyössä Raision kaupungin kanssa ja se yhdistää perinnekäsityön ja paikalliskulttuurin muodikkaalla tavalla.

Kulttuuripalkinnon luovuttivat Harkon valanta -tapahtumassa Raision vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Tapio Soiniitty ja varapuheenjohtajat Taina Virta ja Nina Stenlund.

Vuosittain jaettavan Raision kulttuuripalkinnon myöntää vapaa-aikalautakunta yksityiselle henkilölle, yhdistykselle tai yhteisölle, joka on joko uransa aikana tai kuluneen vuoden aikana tehnyt merkittävää kulttuurityötä joko paikallisesti, alueellisesti tai valtakunnallisesti. Palkinnon saajista pyydetään ehdotuksia yleisöltä, vuodelta 2022 tuli yhteensä 13 ehdotusta.  Jenna Kostetia ehdotti kulttuuripalkinnon saajaksi peräti viisi eri henkilö tai ryhmää.

Palkinto on tunnustustyyppinen ja se sisältää kunniakirjan ja Runo ratsu -pienoisveistoksen. Raision kulttuuripalkintoa on jaettu vuodesta 2002 lähtien.

Muokattu viimeksi
23.2.2023 13:16

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
Museot