Raision uimaranta on valmiina kesään

Uutiset
Vamos a la playa! Hahdenniemen hiekkarannalla voi pulikoida ja nauttia kesäpäivistä. Raision satamaan tulee myös uusi rantaravintola.
Hahdenniemen uimarannan grillipaikka.

Raision satamassa voi nyt viettää kesäpäivää aiempaa monipuolisemmin. Kevään aikana Hahdenniemen uimarantaa on laajennettu, viety uutta hiekkaa ja veden laatu on tarkastettu. Uudella laiturinjatkeella voi nauttia auringosta vaikka auringonlaskuun asti.  

- Uusi grillipaikka valmistui rannalle jo vapuksi ja toinen grillipaikka valmistuu heti juhannuksen jälkeen. Alkukesästä olemme kunnostaneet rannan laituria ja lisänneet laituriin jatkeen, mistä pääsee jatkossa mukavasti myös uimaan. Kesän aikana satamaan tulee uimareiden ja veneilijöiden käyttöön sauna- ja suihkukontit. Satama-alueen kehittäminen on nyt päässyt vauhtiin, mutta kaikkia asukkaiden toiveita ei voitu toteuttaa tälle kesäkaudelle, kertoo Raision kaupungin tekninen johtaja Timo Oja.  

LähiTapiola ja Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto lahjoittavat alueelle kaksi pelastusrengasta 23.6. Uimaranta on valvomaton.

Hiekkarannan sijainti Turun telakkaa vastapäätä tekee rantakokemuksesta elämyksellisen. Elämyksiä ja erilaisia aktiviteetteja tarjoilee myös 25.6. avautuva uusi rantaravintola Playa Del Raisio. Ravintolassa yrittäjänä toimii keittiömestari Jesse Söderlund. Satama-alueella toimii myös laivaravintola Bruno.

Avajaisissa 8.7. jäätelöä sadalle ensimmäiselle

Raision satama on Lounas-Suomen suurin pienvenesatama. Satama-alueen monipuolinen kehittäminen on yksi Raision kaupungin strategisista toimenpiteistä. Tavoitteena on palvella aiempaa monipuolisemmin veneilijöitä, matkailijoita ja asukkaita. 

Kaupunki juhlii rannan avajaisia 8.7. klo 14. Tilaisuudessa tarjotaan jäätelöt sadalle ensimmäiselle. Asukkaiden on mahdollista kuulla sataman ja Raision kehittämisestä ja jutella kaupunginjohtaja Eero Vainion ja muiden kaupungin asiantuntijoiden kanssa. Tapahtuma järjestetään säävarauksella. 

Satamassa myös luontopolkuja ja näköalapaikkoja

Hahdenniemen uimarannalta pääsee myös nauttimaan lähiluonnosta. Satamassa on kaksi noin neljän kilometrin pituista luontopolkua. Timalipolku kulkee sataman rantamaisemissa ja jalopuumetsissä. Se on merkitty maastoon sinisin merkkitäplin ja opasviitoin.

Uikkupolun viitoitettu reitti kulkee puolestaan Raisionlahden pohjukan ympäri. Uikkupolun varrella on suosittu lintutorni ja lahdella nähdäänkin vuosittain yli 200 lintulajia. Uikkupolulta voi myös poiketa Temppelivuorelle nauttimaan merimaisemista.

Raision satama on mukana Lounais-Suomen kesäretkihaasteessa. Retkihaasteessa on tarkoituksena kiertää seudulla 15 kivaa kesäkohdetta. Kohteita on Raision lisäksi esimerkiksi Maskussa, Uudessakaupungissa ja Kaarinassa.

Vs. tekninen johtaja; projekti-insinööri
Organisaatio
Elinvoima- ja kilpailukykytoimiala
Yksikkö
Kunnallistekniset palvelut
Matkapuhelinnumero
+358 40 183 8068
Sähköposti
Address
Kaupungintalo
Työnsuunnittelija katujen kunnossapito, satamavastaava
Organisaatio
Elinvoima- ja kilpailukykytoimiala
Yksikkö
Kunnallistekniset palvelut
Matkapuhelinnumero
+358 40 545 0053
Address
Kaupungintalo
Muokattu viimeksi
21.6.2022 13:02

Asiasanat

Lapsiperheet
Matkailijat
Kulttuuri ja vapaa-aika
Asuminen ja ympäristö
Asuminen
Liikunta ja ulkoilu
Rakennettu ympäristö