Raision työmarkkinatuen kustannukset ovat laskeneet

Uutiset
Raision työmarkkinatukilasku on pienentynyt huomattavasti viime vuosina. Vuonna 2017 Raision osuus kuntalaisten työmarkkinatuesta oli noin 1,2 miljoonaa euroa vuodessa. Vuoden 2021 kustannusten odotetaan olevan noin 750 000 €. Kunta maksaa työmarkkinatuesta sitä suuremman osan, mitä kauemmin henkilö on ollut työttömänä.
Toimistossa työskentelevä mies on suojatunut maskilla.

Suurta laskua työmarkkinatukikuluissa selittävät Raision työllisyyspalveluiden onnistuneet työllistämistoimet sekä seudun positiivinen työllisyyskehitys. Työttömyysprosentti Raisiossa oli tämän vuoden tammikuussa 10,2 %. Lukua nostavat koronaepidemian aiheuttamat lomaukset. Huhtikuussa 2019 työttömyysprosentti oli 5,8 %, jolloin tietyillä aloilla koettiin jopa työvoimapulaa.

Korona-aikana Raision työllisyyspalveluissa on ollut käytössä etäkuntouttavan työtoiminnan malli eli kuntouttavan työtoiminnan palveluita on saanut myös sulkuaikoina. Raision työllisyyspalveluiden johtaja Kimmo Rinne kertoo, että etäpalvelu kehitettiin varsin nopealla aikataululla Varsinais-Suomen liiton rahoituksella.

- Hankkeen myötä Raisio sai ensimmäisenä Varsinais-Suomessa käyttöön etäkuntouttavan toimintamallin. Sen avulla saatiin uusia asiakasryhmiä mukaan toimintaan ja monen asiakkaan digivalmiudet kasvoivat huomattavasti, Rinne kertoo.

Etäpalvelusta tulee osa vakituista toimintaa

Hyvien tulosten myötä etäkuntouttavan työtoiminnan malli vakinaistettiin työllisyyspalveluiden palveluvalikoimaan ja siihen saatiin vakituinen vakanssi vuoden 2021 alusta lukien. Myös palkkatukirahoihin saatiin vuodelle 2021 korotus, jonka avulla on työllistetty jo nyt 35 henkilöä. Koko vuoden tavoite on työllistää palkkatuella noin 70 henkilöä.

- Myös nuoria asiakkaita on päässyt opiskelemaan tai kaupungille ja yhdistyksiin palkkatukitöihin. Tämä on tärkeää, jotta nuoret saavat kaipaamansa ensimmäisen työpaikan, Rinne painottaa.

Rinne kiittää kaupungin toimivaa yhteistyötä Varsinais-Suomen TE-toimiston ja Kelan kanssa. Raision kaupungilla on aiesopimus työllisyyspalveluiden järjestämisestä myös jatkossa.

Tutustu Raision työllisyyspalveluihin tästä linkistä.

Muokattu viimeksi
16.3.2021 11:27

Asiasanat

Työ ja yrittäminen
Kuntouttava työtoiminta
Tuettu työllistyminen