Raisiolainen yritys: Airfi Oy

Uutiset
Esittelemme kerran kuussa raisiolaisia yrityksiä ja yrittäjiä. Tällä kertaa vuorossa on ilmanvaihtokoneita valmistava Airfi Oy, joka on kasvanut vauhdikkaasti haastavista lähtökohdista huolimatta.
Airfin toimitusjohtaja Izabella Lundberg.

Ilmanvaihtokoneita valmistava Airfi Oy on nuori, vuonna 2018 perustettu yritys, jonka kasvuvauhti on ollut päätähuimaavaa. Liikevaihto oli viime vuonna 4,6 miljoonaa euroa ja tänä vuonna kasvua tulee edelleen huomattavasti. Yhtiön perustajista toimitusjohtaja Izabella Lundberg kertoo, että alussa yritys panosti vuoden verran pelkkään tuotekehitykseen. Tuotekehitys on edelleenkin keskiössä: piirikortit, ohjelmointi, mekaniikka, applikaatiot – kaikki kehitetään omin voimin. Läpinäkyvyyden varmistamiseksi tuotteet testataan puolueettomissa akreditoiduissa laboratorioissa, joten asiakkaan on helppo luottaa tuotelupauksiin ja laskelmaohjelmaan.

Tuotteiden kotimaisuusaste on erittäin korkea ja alihankkijat sekä yhteistyökumppanit pyritään löytämään mahdollisimman läheltä. Raision Piilipuunkadulla työskentelee 28 henkilöä ja yrityksen välillinen työllistävä vaikutus lähialueella on huomattava. Airfi Oy:lle on myönnetty Avainlippu-tunnuksen käyttöoikeus sekä Kauppalehden 2022 menestyjät sertifikaatti.

Luovuus ja innostus vievät eteenpäin

Airfi Oy:n valmistamissa ilmanvaihtokoneissa käytetään patentoitua Airfi Frost Pro System (AFPS) huurtumisenestojärjestelmää. Airfi Frost Pro System (AFPS) on oppiva huurtumissuoja, jonka ominaisuudet mahdollistavat energian säästön ja takaavat käyttövarmuuden vaativissakin olosuhteissa. Izabella toteaakin, että he valmistavat seuraavan sukupolven tuotteita nykypäivän ominaisuuksilla. Tuotteet ovat pitkäikäisiä: mahdollisesti rikkoutuva osa on aina vaihdettavissa ja toisaalta tuotteisiin tehdään säännöllisesti ohjelmistopäivityksiä. Ympäristöystävällisyys, kierrättäminen ja hiilineutraalius ovatkin yritykselle tärkeitä arvoja.

Izabella on yrittäjäperheen tytär ja käytännössä toiminut aina yrittäjänä. Airfi Oy on Izabellan “kolmas lapsi”, kotoa löytyy kaksi lasta. Yrityksen alkuvaiheet ovat olleet haastavat jo pelkästään maailmantilanteen takia ja Izabella toteaakin, että he eivät ole yrityksessä vielä eläneet niin sanottua normaalia arkea lainkaan. Yrityksen kasvu ei ole tullut ilmaiseksi, vaan se on vaatinut tekijöiltään valtavan määrän työtunteja, innostusta, riskinottokykyä ja luovaa hulluuttakin. Katse on kuitenkin tulevaisuudessa ja suunnitelmissa on, että Airfin tuotteita nähdään myös maailmalla. 

Hyvä kiertämään

Airfi Oy kantaa myös sosiaalista vastuutaan yhteiskunnassa tekemättä siitä sen suurempaa numeroa. Yritys on esimerkiksi vienyt Ukrainan sodan uhreille apua rekkalastillisen. Lasten ja nuorten hyvinvointi on myös lähellä sydäntä ja Izabella heittääkin ilmoille idean, että yhteistyössä raisiolaiset yritykset lähtisivät mahdollistamaan entistä enemmän erityisesti vähävaraisten ja syrjäytyneiden lasten harrastustoimintaa.

Airfi Oy:tä jututti Raision kaupungin yritysasiamies Anu Kurkilahti-Haartemo.

lateral-image-left
Muokattu viimeksi
20.1.2023 8:53

Asiasanat

Yrittäjät
Työ ja yrittäminen
Elinkeinot
Yritysyhteistyö ja verkostoituminen