Raisio turvaa palvelut lomautuksista huolimatta

Uutiset
Koronatilanteen sekä taloudellisten ja tuotannollisten syiden vuoksi Raision kaupungilla on jouduttu käymään läpi yt-neuvottelut ja kaupunginhallitus on hyväksynyt periaatteet koskien lomautuksia. Lomautukset koskevat mahdollisimman laajasti koko organisaatiota.
Työhanskoja naulakossa

Kuntalaisten palvelut pyritään kuitenkin poikkeusoloissakin järjestämään niin, että lomautuksilla on niihin mahdollisimman pieni vaikutus. Henkilöstön lomautuksia jaksotetaan ja toimintoja pystytään näin turvaamaan.

Osassa Raision kaupungin yksiköitä työ on koronatilanteen johdosta myös vähentynyt tilapäisesti. Esimerkiksi kirjastot ja liikuntahallit on suljettu ja varhaiskasvatuksen lapsimäärät ovat pienentyneet. Mahdollisesta tulevasta valtioneuvoston tiukkojen linjausten purkamisesta huolimatta työn määrä ei virustilanteen aikana palaa tavanomaiselle tasolle.

Kaupunki lomauttaa henkilöstöään yhteensä 1-4 viikon mittaisina jaksoina. Pääsääntöisesti lomautukset toteutetaan mahdollisimman laajasti koko organisaatiossa yhden viikon mittaisena heinäkuun alkuun mennessä. Lomautuksen pituus vaihtelee ammattiryhmittäin palvelu- ja työvoimatarpeesta johtuen.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilökuntaa ei lomauteta ennen syyskuuta, vaan viikon lomautus toteutetaan syksyn aikana, mikäli tilanne sen sallii.

Muokattu viimeksi
29.4.2020 9:57