Raisio kartoittaa pyöräteiden kuntoa mobiilipelillä

Uutiset
Raision kaupunki joukkoistaa pyöräteiden kuntokartoituksen Crowdsorsa-mobiilipelin avulla: paikalliset tienaavat rahaa poimimalla virtuaalimarjoja kevyen liikenteen väylien kuntotietoa kerätessään.
Henkilö pyöräilee sillalla, toinen henkilö kävelee vastakkaiseen suuntaan.

Kartoitustapahtuma alkaa lauantaina 4.5. klo 10 (säävarauksella). Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, polkupyörä ja ohjaustankoon kiinnitettävä puhelinpidike. Kuka tahansa voi osallistua kartoitukseen.

Pelaaminen tapahtuu Crowdsorsa-sovelluksella, jossa Raision pyörätiet on täytetty rahanarvoisilla marjoilla ja hedelmillä. Pelaajat keräävät niitä kartalta nauhoittamalla videota pyöräillessään. Kerättävää on luvassa keskimäärin yli kolmen euron arvosta kilometriä kohden. Palkkion osallistujat saavat pankkitililleen.

– Peli päättyy, kun Raision koko 130 kilometrin pyörätieverkko on kartoitettu. Tempaus tarjoaa kuntalaisille hyvän tilaisuuden lähteä ulos liikkumaan sekä tienaamaan siinä sivussa jopa parikymmentä euroa tunnissa, sanoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Käyttäjien kuvaamat videot käyvät läpi laaduntarkistuksen, minkä jälkeen konenäkömalli analysoi niistä pyöräteiden päällystevauriot. Näin kaupunki saa päätöksentekonsa tueksi tarkkaa dataa siitä, mihin korjaustoimenpiteisiin käytössä oleva budjetti tulisi kohdistaa.

– Tietoa tullaan hyödyntämään mm. päällystämisen ohjelmoinnissa ja priorisoinnissa sekä investoinneissa. Projektilla on selkeä rajapinta kaupungin strategiaan. Strategian tavoitteita ovat mm. tiedon tehokas hyödyntäminen päätöksenteossa ja asukkaiden osallistaminen päätöksentekoon. Kartoituksessa toteutuvat molemmat tavoitteet. Lisäksi kartoitus edistää kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisohjelman toteutumista. Liikunta edistää myös monia muita tavoitteita, toteaa Raision kaupungininsinööri Mikko Kunttu.

Mikä on Crowdsorsa?

Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, jonka konsepti on otettu käyttöön Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Briteissä. Crowdsorsa-mobiilipeli on kehitetty datankeruun ja mikrotöiden joukkoistamiseksi kuntalaisille. Pelillä on kartoitettu ennätysvauhtia muun muassa katuja, pyöräteitä, kaivonkansia ja puistonpenkkejä.

Muokattu viimeksi
16.4.2024 16:03