Pyöräilyviikko kannustaa nauttimaan hyötyliikunnasta

Uutiset
Raision kaupunki on mukana kansallisessa Pyöräilyviikko –kampanjassa 5.-14.5.2023. Teema huomioidaan viikon aikana kaupungin järjestämissä tapahtumissa. Raision kaupunki haluaa innostaa kaupunkilaisia pyöräilemään ja haastaa myös omat työntekijänsä pyöräilemään töihin.
Kuvituskuva

Hyppää sinäkin pyörän selkään! Pyörällä lyhyet matkat taittuvat joutuisasti, et ole riippuvainen aikatauluista, eikä sinun tarvitse etsiä parkkipaikkaa. Samalla saat hyvää arkiliikuntaa ja säästät lompakkoa ja ilmastoa.

Tänä vuonna Pyöräilyviikon pääteema on pyöräpysäköinti. Raisiossa pyöräpysäköintiä ollaan parhaillaan kehittämässä Pyöräpysäköinnin olosuhteiden parantaminen kaupunkilaisten päivittäisen kestävän liikkumisen edistämiseksi –hankkeessa, johon kaupunki on saanut Traficomin rahoitusta.

Hankkeessa on päivitetty Raisiontien liityntäpysäköintikatokset, vaihtamalla niihin runkolukituksen mahdollistavat pyörätelineet. Seuraavaksi lisätään ja uusitaan pyöräpysäköintipaikkoja Hahdenniemeen, Kerttulan liikuntakeskukseen, Raision kirjaston pihalle, ja Kuloisten koululle. Lisäksi Kerttulaan ja kirjastolle hankitaan polkupyörien huoltopisteet.

Raision kaupunki on mukana myös Haastepyöräily -kampanjassa 1.5.-25.6.2023!

Lisätietoa Haastepyöräily -kampanjasta Liiku.fi -sivustolla

Pyöräilyviikon tapahtumia Raisiossa:

Sunnuntai 7.5. Perhepyöräilypäivä

Perhepyöräilypäivänä kannattaa suunnata koko perheen voimin Menoa muksuille –tapahtumaan Tikanmaan koulun pihalle. Tapahtumassa pääsee testaamaan pyöräilytaitoja temppuradalle ja harjoittelemaan pyörän käsittelyä. Luvassa on myös muuta mukavaa puuhastelua pyöräilyn ohessa. Toiminta on valvottua, mutta ei ohjattua, lapset liikkuvat yhdessä huoltajan kanssa. Ota mukaan oma pyörä, skuutti, potkupyörä tms.

Menoa muksuille –tapahtuma sunnuntaina 7.5 klo 9.30-11 Tikanmaan koulun pihalla, Kapponkatu 15

Tiistai 9.5. Pyörällä töihin -päivä

Lauantai 13.5. Pyörämatkailupäivä

Muokattu viimeksi
26.4.2023 14:05