Näin saat koronapassin Raisiossa

Uutiset
Raision terveysaseman potilastoimisto on viimeisen viikon aikana ruuhkautunut, kun asiakkaat ovat hakeneet koronapassina toimivia koronarokotustodistuksiaan. Viime viikolla voimaan tulleiden kokoontumisrajoitusten myötä Varsinais-Suomessa voi 16.11–16.12. järjestää yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia vain, jos osallistujilta edellytetään koronapassia. Koronapassin voi ladata joko sähköisenä tai tulostaa paperisena.
Puhelimen näytöllä on auki Omakanta-palvelun sivu, jossa lukee koronapassi.

1. Koronapassi Omakanta.fi-palvelusta

Ensisijaisesti EU:n koronarokotustodistus on saatavilla Omakanta-palvelussa. Osana rokotustodistusta ovat saatavilla myös todistukset koronatestituloksesta ja sairastetusta koronavirustaudista. Todistuksen voi ladata tai tulostaa paperisena palvelusta vain itse. Palvelun käyttö vaatii vahvaa tunnistautumista esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla.

Näin saat koronarokotustodistuksen Omakanta-palvelusta:

  • Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  • Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
  • Hae todistusta painamalla linkkiä ”Avaa koronarokotustodistus (pdf)”. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.
  • Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit myös tulostaa todistuksen paperille.

Lisätietoa EU:n koronarokotustodistuksesta Omakanta-palvelun sivuilla.

Todistukset tulevat Omakanta-palveluun näkyviin viiveellä. Rokotuksen jälkeen todistuksen ilmestymisessä on viiden vuorokauden arkistointiviive. Lisäksi todistuksen näkymiseen voi liittyä muita tietojärjestelmästä johtuvia viiveitä.

Mikäli todistusta ei heti näy eikä sitä akuutisti tarvitse esimerkiksi matkustamista varten, pyydetään asiakasta kärsivällisesti odottamaan. Toiveena on, että terveysaseman puhelinta ei ruuhkautettaisi rokotustodistusasioiden vuoksi. Jos todistusta ei viiveenkään jälkeen löydy, kannattaa olla yhteydessä terveysaseman ajanvaraukseen, jolloin henkilökunta selvittää asian.

Koululaiset ja opiskelijat saavat koronarokotustodistuksen tarvittaessa kouluterveydenhoitajalta.

2. Apua koronapassin lataamiseen ja paperisen todistuksen tulostamiseen asiointipiste Olkkarista

Mikäli kotona ei tulostusmahdollisuutta tai tarvitsee apua todistuksen sähköiseen hakemiseen Omakannasta, on apua ja ohjausta mahdollista saada ensisijaisesti asiointipiste Olkkarista. Jotta Olkkarissa voidaan auttaa todistukseen liittyvissä asioissa, on asiakkaalla oltava verkkopankkitunnukset.

3. Koronarokotustodistus Raision terveysasemalta

Jos asiakas ei saa todistusta itse Omakannasta eikä hänellä ole mahdollisuutta asioida Olkkarissa, voi koronarokotustodistuspyynnön jättää sähköisesti osoitteessa raisio.terveytesi.fi. Palvelussa varaa aika -kohdasta valitaan ”koronarokotustodistukset”. Varaamalla ajan ilmoittaudutaan koronarokotustodistusjonoon. Ajan varaaminen ei tarkoita, että todistuksen voi hakea tiettynä aikana.

Koronarokotustodistus lähetetään asiakkaalle ensisijaisesti postissa. Mikäli todistukselle on akuutti tarve, tulee se ilmoittaa ajanvarauskentässä. Tällöin todistuksen voi hakea terveysasemalta kahden arkipäivän kuluttua. Koronarokotustodistuksen voi noutaa ykkösaulasta pääsisäänkäynnistä sisään mentäessä arkisin klo 14–15.

Mikäli henkilöllä ei ole esimerkiksi henkilötunnusta tai verkkopankkitunnuksia, voi hän olla yhteydessä puhelimitse terveyskeskuksen ajanvaraukseen. Äänivalikosta tulee valita kohta ”rokotukset”.

Muokattu viimeksi
25.11.2021 13:31

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut
korona