Kaanaan päiväkoti sai Vuoden päiväkoti kunniamaininnan

Uutiset
Varkautelainen Könönpellon koulu on voittanut OAJ:n Vuoden koulu, oppilaitos tai päiväkoti -kilpailun 2021. Kaanaan päiväkoti palkittiin Vuoden päiväkoti 2021 -kunniamainilla.
Siniharmaa päiväkotirakennus.

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ nimeää vuosittain Vuoden koulun, oppilaitoksen tai päiväkodin kilpailun perusteella. Tänä vuonna sen voittanut Könönpellon koulu on 240 oppilaan 1–6 luokkien peruskoulu. Esikaupunkialueella toimiva koulu antaa lisäksi esiopetusta 40 lapselle. Palkinnon perusteluissa Könönpellon koulu koulua pidetään erinomaisena esimerkkinä oppilaitoksesta, jossa viihtyvät sekä oppilaat että henkilöstö hyvän ilmapiirin, yhteisöllisyyden ja osallistavan toimintatavan ansiosta.

Raisiolainen Kaanaan päiväkoti palkittiin Vuoden päiväkoti 2021 -kunniamainilla. Päiväkodin työtä pidettiin kokonaisuudessaan esimerkkinä laadukkaasta varhaiskasvatuksesta. Toiminta on varhaiskasvatussuunnitelman mukaista, ja lapset oppivat taitoja niin pienryhmissä kuin lähiympäristössäkin. Päiväkoti on saanut vanhemmat mukaan kasvatustyöhön. Kaanaassa toimii aktiivinen vanhempainkerho, ja päiväkodin ja kotien välinen viestintä on säännöllistä.

Perusteluissa kiinnitettiin huomiota myös työhyvinvointiin ja henkilöstön pysyvyyteen. Opettajat ja muut tutut aikuiset seuraavat lapsia ikäryhmän mukana, mikä vahvistaa lasten kokemusta turvallisesta oppimisympäristöstä. Päiväkoti tekee yhteistyötä Kaanaan koulun kanssa, jonne lasten on helppo siirtyä esiopetuksen jälkeen.

OAJ on palkinnut kouluja vuodesta 1991. Vuoden koulun 2021 sekä kunniamaininnan saajan valitsi OAJ:n hallitus.

Lue lisää Vuoden koulu -kilpailusta OAJ:n sivuilla.

Muokattu viimeksi
4.5.2021 8:43

Asiasanat

Lapsiperheet
Koulutus ja varhaiskasvatus