Artesaaniruoan mestaruutta tavoittelee Raisiossa 66 yritystä 130 tuotteella

Uutiset
Raisiossa 14.-16.10. järjestettävään Artesaaniruoka SM 2020 -kilpailuun on ilmoittautunut 66 yritystä yli 130 tuotteella. Viidennen kerran järjestettävät kilpailut kokoavat osallistujia ympäri Suomen.
Mustikoita ja hilloa

- Kaikki tuotteet ovat käyneet läpi esikarsintaseulan, jossa on tarkastettu, että ne täyttävät artesaaniruoan kriteerit. Niitä ovat muun muassa se, että tuote on valmistettu paikallisista raaka-aineista ilman keinotekoisia aromeja tai säilöntä- ja väriaineita. Samalla on myös varmisteltu, että tekijän kädenjälki näkyy tuotantoketjussa, Suomen Artesaaniruoka ry:n puheenjohtaja Eija Lamsijärvi.

Kilpailutuotteet arvioidaan keskiviikkona 14.10. Rasekon kampuksella. Yleisöllä on mahdollisuus seurata tuomariston työskentelyä paikan päällä aulan lasiseinien läpi. Tuomaristossa ovat edustettuina muun muassa artesaaniruokien ammattilaiset, keittiömestarit, matkailu- ja ravintola-ala, vähittäiskauppa, kehittäjätahot, media sekä maa- ja metsätalousministeriö. Kilpailun tulokset julkaistaan osallistujille palkintojuhlassa Naantalin kylpylän Ballroomissa torstaina.

Voittajatuotteet ja paljon muuta lähiruokamarkkinoilla

Voittajatuotteet ovat esillä yleisölle Lähiruokamarkkinoilla Rasekossa perjantaina 16.10. Markkinoilla on lisäksi myyjinä osa kilpailussa mukana olevista yrityksistä sekä alueen lähiruokatuottajia.

Markkinat järjestetään turvallisuusohjeet huomioiden. Myös yleisöltä toivotaan vastuullisuutta ja turvavälien ja maskisuosituksen noudattamista.

– Tuotekilpailun ohella Artesaaniruoka SM -viikolla on tarjolla runsaasti oheisohjelmaa, mm. kaksi seminaaria, kiertoajelu saariston matkailuyrityksissä, ruokatoimijoiden treffit, palkintoillallinen sekä Lähiruokamarkkinat, kertoo kilpailun johtaja, Raision seudun koulutuskuntayhtymän kehittämisasiantuntija Tomi Aho.

Seminaarit järjestetään hybridimuotoisesti eli paikalle Raision kirjaston Martinsaliin otetaan rajoitettu määrä kuulijoita ja muut kiinnostuneet voivat seurata ohjelmaa Rasekon Youtube-kanavan tai Teamsin kautta. Myös osa puhujista esiintyy etäyhteydellä.

- Seminaareissa meillä on tosi kova kattaus alan asiantuntijoita. Esimerkiksi Turun Yliopiston professori Anu Hopia puhuu moniaistillisista ruokakokemuksista, Saara Kankaanrinta Qvidjan koetilalta kertoo, miten päästään ympäristön tilaa heikentävästä maataloudesta ympäristöä parantavaan toimintaan ja Brahea-keskuksen Johanna Mattila avaa innovatiivista varsinaissuomalaista ruokakulttuuria, Aho hehkuttaa.

Kilpailun järjestää Raision seudun koulutuskuntayhtymä yhteistyössä Suomen Artesaaniruoka ry:n kanssa.

Artesaaniruoka SM 2020 -kilpailut 14.-16.10.2020 Raisiossa

Kilpailutuotteiden arviointi 14.10. klo 9-17

Tuomariston työskentelyä on mahdollista seurata aulan lasiseinien läpi. Rasekon kampus, Eeronkuja 3

Lähiruokamarkkinat 16.10. klo 12-18

Lähiruoan pientuottajat myyvät itse valmistamiaan tai kasvattamiaan tuotteita sekä kotimaista alkuperää olevia valmisteita. Yhteen kokoontuu niin Reko-ringeistä tuttuja tuottajia kuin myös maatilamyymälöitä. Markkinoilla voi ostaa myös ruoka-annoksia. Rasekon kampus, Eeronkuja 3

Tapahtuman yhteyteen suunniteltu Oktoberfest-tapahtuma on peruttu koronatilanteen takia.
Korvaava ruoka- ja oluttapahtuma pyritään järjestämään myöhemmin.
 

Muokattu viimeksi
7.10.2020 10:23