7.8.2022

Raision Teatteri esittää Krookilassa: Tarkastaja on täällä!

Kuva
Halki menneessä peilissä naisen kuva.

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä
7.8.2022
Aika
klo 16.00
Sijainti

Krookilan kotiseutukeskus
Krookilankuja 40
21200 Raisio

Järjestäjä
Raision teatteri
Hinta
18 € / 15 €

Tapahtuman kuvaus

Tapahtuman kuvausteksti

Tarkastaja on täällä! on uusi nykypäivään sijoittuva farssimainen ja musiikintäyteinen näytelmä, jonka käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa turkulainen teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) Hannu Rantala. Näytelmän käsikirjoituksen pohjamateriaalina toimii Nikolai Gogolin näytelmä Reviisori.

Eräässä varsinais-suomalaisessa pikkukaupungissa kaupunginjohto on saanut ajettua kaupungin palvelut ja talouden retuperälle. Terveydenhoito, koulut, poliisi ja muut palvelut eivät toimi kaupunkilaisten toivomalla tavalla ja kaupunginjohto on syyllistynyt korruptioon sekä hyvä veli -verkoston pyörittämiseen.

Kaiken tämän takana on kaupungin opportunistinen kaupunginjohtaja ja hänen alamaisensa, joille kaupungin todellisen johtamisen sijaan on tärkeämpää näyttäytyä ulkopuolelle mahdollisimman hyvältä ja pitää kulissit pystyssä. Kaikki muuttuu kun kaupunkilaisten sähköposteja salaa tutkiva tiedotuspäällikkö löytää sähköpostin, jossa mainitaan että kaupunkiin on saapumassa valtion määräämä tarkastaja tutkimaan kaupungin tilaa.

Vaikka näytelmän tyylilaji on satiiriuudessaan yliampuva, ovat sen käsittelemät teemat kuitenkin valitettavan totta meidänkin ajassamme.

Esityskausi 2.7 - 7.8.2022

Näytelmän tuotantoa ovat tukeneet Turun Teatterisäätiö ja Raision kaupunki.

Asiasanat

Teatteri ja muu esittävä taide
Krookilan kotiseutukeskus