Terveyspalvelut koronaepidemian aikana

(Päivitetty 14.1.2022)

Tältä sivulta löydät tietoa koronaepidemian aiheuttamista muutoksista Raision terveyspalveluissa. Alla olevasta luettelosta näet sivun aihealueet. Klikkaamalla tekstiä pääset tarkastelemaan kyseistä osiota.

Terveysaseman vastaanotot
Sairauslomatodistukset
Suun terveydenhuolto
Terveysneuvonta

Epäiletkö koronavirustartuntaa tai pohditko, kuinka tartunnanjäljitys toimii? Katso ohjeet, kuinka toimia koronatartuntaa epäiltäessä.

Terveysaseman vastaanotot

Huom.! Kaikille Raision vastaanotoille tullaan puhelimessa tehtävän hoidon tarpeen arvion kautta.

Terveysasemalle aikaa varattaessa arvioidaan aina hoidon tarve ja sen kiireellisyys. Arvion perusteella saat kotihoito-ohjeita sekä tarvittaessa puhelin- tai vastaanottoajan sairaanhoitajalle, lääkärille tai muulle terveydenhuollon ammattilaiselle.

Voit ottaa yhteyttä sähköisesti Omaolo.fi-palvelun kautta. Palvelussa voit arvioida yksittäistä oiretta tai terveysongelmaa. Vastaustesi perusteella saat toimintasuosituksen ja hoito-ohjeet. Voit lähettää oirearvion suoraan terveysasemalle, josta sinuun ollaan tarvittaessa yhteydessä.

Voit myös soittaa terveysaseman ajanvaraukseen. Jos puhelinlinja on varattu, voit jättää takaisinsoittopyynnön. Jätäthän pyynnön vain kerran. Koronaepidemiasta johtuen terveysaseman puhelin saattaa hetkittäin olla ruuhkautunut. Takaisinsoitossa voi kestää tavallista kauemmin. Puhelinjonot pyritään kuitenkin purkamaan saman päivän aikana. Olethan kärsivällinen.

Raision terveysaseman ajanvaraus

Takaisin sivun alkuun

Sairauslomatodistukset

Sairaan lapsen hoitamiseen tarvittavia todistuksia sekä työikäisten sairauslomatodistuksia ei toistaiseksi anneta ilman ajanvarausta. Kaikkien potilaiden tulee olla yhteydessä terveysasemaan ensin puhelimitse 02 434 3183 arkisin klo 8–15.30. Terveysasemalta toivotaan, että työntekijät voisivat sopia mahdollisuuksien mukaan sairauspoissaolokäytännöistä työnantajansa kanssa.

Takaisin sivun alkuun

Suun terveydenhuolto

Suun terveydenhuollon palveluja toteutetaan voimassa olevien toimintaohjeiden mukaisesti. Vastaanottoajat saattavat edelleen normaalia pidempiä ja joitakin toimintoja on muokattu olosuhteisiin sopiviksi. Hoidon tarve ja kiireellisyys arvioidaan suun terveydenhuollon ajanvarauksessa.

  • Peruuta aikasi, jos sinulla tai läheiselläsi on epäilys koronaviruksesta, sinulla on muu hengitystieinfektio tai sinut on määrätty/suositeltu jämään karanteeniin
  • THL:n suosituksen mukaisesti potilaalla mukana tarvittaessa vain 1 saattaja.
  • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta ja käytä käsidesiä.
  • Vältä tarpeetonta oleskelua odotustilassa.
  • Pidä turvavälit ja käytä kasvomaskia.

Hoitoon kannattaa kuitenkin ehdottomasti hakeutua, jos suussa on oireita. Hoitamaton suun infektio saattaa aiheuttaa mm. yleisterveydellisiä ongelmia. Ns. riskiryhmään kuuluvankin kannattaa ehdottomasti hoidattaa suun seudun vaivat ja ongelmat.

Hengitystieinfektiopotilaille, koronalle altistuneelle tai tautiin sairastuneelle on maakunnan yhteinen suun terveydenhuollon hoitopaikka. Potilas hoidetaan siellä, mikäli hoitoajankohtaa ei voida siirtää. Hoitoon hakeudutaan oman kunnan suun terveydenhuollon ajanvarauksen kautta.

Suun terveydenhuollon ajanvarauksen yhteystiedot

Takaisin sivun alkuun

Terveysneuvonta

Äitiys- ja lastenneuvolan toiminta jatkuu toistaiseksi normaalisti. Myös perhesuunnitteluneuvola toimii koronatilanteen ollessa rauhallinen normaalisti. Ole perhesuunnitteluun liittyvissä asioissa yhteydessä terveydenhoitajaan.

Kouluterveydenhoitajat työskentelevät kouluilla huomioiden valtakunnalliset päätökset ja ohjeet. Koululaisten terveystarkastuksia jatketaan koronatilanteen ollessa rauhallinen. Kouluterveydenhoitajiin saa yhteyden myös silloin, kun koulut toimivat esimerkiksi etäopetuksessa tai muutoin poikkeustilanteissa. Kouluterveydenhuollosta on mahdollisuus saada tukea, neuvoa ja apua perheiden erilaisiin tilanteisiin. Kaikki yhteydenotot tulee hoitaa toistaiseksi ensin puhelimitse.

Opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajiin saa yhteyden myös silloin, kun opetus toteutetaan esimerkiksi etäopetuksessa tai muutoin erityistoimin. Opiskeluterveydenhuollossa tehdään terveystarkastuksia mahdollisuuksien mukaan normaalisti. Kaikki yhteydenotot tulee hoitaa toistaiseksi ensin puhelimitse.

Takaisin sivun alkuun

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut
Perusterveydenhuolto
Suun ja hampaiden terveydenhuolto
Terveyden ja hyvinvoinnin neuvonta- ja ohjauspalvelut
Terveysasema