Terveyspalvelut koronaepidemian aikana

 

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta

 • THL:n verkkosivuilla ohjeita tartunnalta suojautumiseen, hoito- ja toimintaohjeita tartuntaa epäiltäessä sekä tietoa koronavirustilanteesta.
 • Ohjeita löytyy myös sairaanhoitopiirin verkkosivuilta
 • Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta p. 0295 535 535. Puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

Koronavirustestiin herkästi

Jos kärsit koronavirukseen sopivista oireista, ota yhteyttä puhelimitse terveydenhuoltoon. Koronavirustesti otetaan herkästi, jos oireet sopivat koronavirustautiin.

Tyypillisiä COVID-19-tautiin liittyviä oireita ovat:

 • kohonnut ruumiinlämpö tai kuume
 • yskä, nuha, hengenahdistus, kurkkukipu
 • hajuaistin menetys
 • päänsärky yhdessä muun koronaoireen kanssa
 • poikkeava väsymys yhdessä muun koronaoireen kanssa
 • lihaskivut yhdessä muun koronaoireen kanssa
 • ripuli, vatsakipu, oksentelu yhdessä muun koronaoireen kanssa

Kaikille Raision vastaanotoille tullaan puhelimessa tehtävän hoidon tarpeen arvion kautta. 
Ajanvaraus p. 02 434 3183.

Huomioithan soittaessasi terveysasemalle!

Soitathan terveysasemalle vain kerran ja jätät takaisinsoittopyynnön. Järjestelmään on mahdollista jättää takaisinsoittopyyntö vain kerran samasta numerosta.

Lapset ja koronavirus

Terveysaseman koronavastaanotto

Korona-näytteenotolle pääsee soittamalla terveysaseman ajanvaraukseen. Erillinen hengitystietulehdusvastaanotto omalla sisäänkäynnillä on terveysaseman Kustavintien puoleisella sivulla, joka on terveysaseman pääovesta vasemmalla. Seuraa opastusta.  

 • Tälle vastaanotolle ohjataan ajanvarauksen kautta kaikki hengitystieoireiset, jotka tarvitsevat vastaanottoa sairautensa takia. Sairaanhoitaja tekee arvion hoidon tarpeesta puhelimessa. Samalla hoidetaan lähetteen kirjoittaminen sekä ohjeistus näytteenotolle saapumisesta sekä vastauksen saamisesta ja sovitaan myös mahdollinen sairausloman tarve.
 • Tule testiin täsmälliseti sovittuna aikana ja poistu tiloista välittömästi näytteenoton jälkeen. Asiakkaita otetaan testeihin muutaman minuutin välein.

Kaikille Raision vastaanotoille tullaan puhelimessa tehtävän hoidon tarpeen arvion kautta. 
Ajanvaraus p. 02 434 3183.

Suun terveydenhuolto koronaepidemian aikana

Akuutti ja kiireellinen hammashoito  toteutetaan myös koronaepidemian aikana. Kiireettömiä tarkastus- tai tutkimusaikoja aikuisille ei vielä voida antaa. Hoidon tarve ja kiireellisyys arvioidaan suun terveydenhuollon ajanvarauksessa. 

Jos sinulla on epäilys koronaviruksesta, flunssan oireita tai olet ollut ulkomailla/matkustanut kotimaassa peruuta aikasi.

Suun terveydenhuolto palauttaa normaalitoimintaa kesäkuusta lähtien: aluksi laajennetaan lasten ja nuorten sekä riskiryhmien hoitoa. Hoitoon kutsutaan asiakkaita, joiden aika peruttiin koronan takia. Potilasvalintaan kiinnitetään edelleen erityistä huomiota.

Sairaslomatodistuksia ilman ajanvarausta ei toistaiseksi anneta

Ilman ajanvarausta olevat sairaan lapsen hoitamiseen tarvittavia todistuksia sekä työikäisten sairaslomatodistuksia ei anneta toistaiseksi ilman ajanvarausta, sillä kaikkien potilaiden tulee olla yhteydessä terveysasemaan ensin puhelimitse. Terveysasemalta toivotaan, että työntekijät voisivat sopia mahdollisuuksien mukaan sairaspoissaolo käytännöistä työnantajansa kanssa.

Terveysneuvonta

Äitiys- ja lastenneuvolan toiminta jatkuu toistaiseksi normaalisti.

Perhesuunnitteluneuvola toimii Covid-19 tilanteen ollessa rauhallinen normaalisti. Ole perhesuunnitteluun liittyvissä asioissa yhteydessä terveydenhoitajaan.

Kouluterveydenhoitajat työskentelevät kouluilla normaalisti. Koululaisten terveystarkastuksia jatketaan Covid-19 tilanteen ollessa rauhallinen. Kouluterveydenhoitajilta on edelleenkin mahdollisuus saada tukea, neuvoa ja apua perheiden erilaisiin tilanteisiin. Kaikki yhteydenotot tulee hoitaa toistaiseksi ensin puhelimitse.

Opiskeluterveydenhuollossa tehdään terveystarkastuksia mahdollisuuksien mukaan normaalisti. 

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut
Perusterveydenhuolto
Suun ja hampaiden terveydenhuolto
Terveyden ja hyvinvoinnin neuvonta- ja ohjauspalvelut
Terveysasema