Koronarokotukset

Tietoa covid-19 rokotusten toteutuksesta Raisiossa

(Päivitetty 22.2.2021)

Raisiossa covid-19 rokotukset aloitettiin  tammikuun alussa. Valtioneuvosto on päättänyt Suomen rokotusjärjestyksestä 22.12.2020 antamallaan asetuksella. Sen mukaan rokotteita tarjotaan eri väestöryhmille seuraavassa järjestyksessä:

 1. COVID-19 -tautiin sairastuneiden tai perustellusti sairastuneeksi epäiltyjen henkilöiden tutkimiseen, välittömään hoitoon tai huolenpitoon liittyvä tai muuta kiireellistä hoitoa antava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö sekä sosiaalihuollon iäkkäille henkilöille tarkoitetun asumispalvelun ja laitoshoidon henkilöstö ja asukkaat 
 2. 70 vuotta täyttäneet ja vanhemmat henkilöt; ikäryhmittäin yli 80-vuotiaat, 79–75 vuotiaat, 74–70 vuotiaat
 3. Henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus. (Riskiryhmien koronarokotusjärjestykseen voi tutustua tarkemmin THL:n sivuilla.)
 4. Henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus 
 5. Muut kuin kohdissa 1-3 tarkoitetut henkilöt.  

Rokotteiden saatavuudessa on ollut ongelmia. Rokotukset ovat edenneet Raisiossa kuitenkin edellä mainitussa järjestyksessä. Ikäperusteiset rokotukset ovat käynnistyneet. Ensimmäisenä ikäperusteisesti rokotusvuorossa ovat 80-vuotiaat, yli 80-vuotiaat ja heidän omaishoitajansa. Heihin ollaan henkilökohtaisesti puhelimitse yhteydessä niin Raisiossa kuin Ruskolla, jonka asukkaiden rokotuksista Raision kaupunki myös huolehtii.

Raisiossa on rokotettu myös ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvia 60–69-vuotiaita. Rokotettavaan riskiryhmään kuuluvien tulee varata aika ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen kautta. Jatkossa uusia koronarokotusaikoja avataan aina torstaiaamuisin klo 8. Kun rokotusajat ovat täynnä, siitä julkaistaan uutinen kaupungin koronainfosivuilla raisio.fi/korona. Tämän jälkeen aikoja on mahdollista varata vasta seuraavana torstaina.

Rokotusten aikataulut riippuvat rokotteiden saatavuudesta, jota ei valitettavasti voida ennustaa kovin pitkälle. Rokotusten edistymisestä tiedotetaan muun muassa tällä verkkosivulla. Kun Raision kaupunki saa suuremman rokote-erän, siirrytään joukkorokotuksiin. Joukkorokotusten alkamisesta tiedotetaan mahdollisimman aikaisin etukäteen. Joukkorokotukset tapahtuvat Kerttulan liikuntahallissa.

Koronarokotusneuvonta

Koronarokotusten puhelinneuvonta on  avoinna arkisin klo 12-13. Neuvontanumero on 040 559 5434. Puhelimeen vastaa terveydenhoitaja tai sairaanhoitaja. Neuvontanumeroa ei voi käyttää ajanvaraukseen. Neuvontapuhelimessa ei ole takaisinsoittojärjestelmää. Numeroon ei siis voi jättää soittopyyntöä, vaan numeron ollessa varattu, on syytä soittaa myöhemmin uudelleen.

Rokotuksista on paljon tietoa internetissä. Etenkin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivut ovat ajantasaiset ja luotettavat. Tietoa muun muassa rokotusjärjestyksestä ja koronarokotteiden soveltuvuudesta löytyy tästä linkistä THL:n Rokotteet ja koronavirus -sivuilta. THL on myös kaupungin rokotusneuvonnan tietolähde. Puheluruuhkan välttämiseksi toivotaan, että raisiolaiset tutustuisivat rokotetietoon THLn sivujen kautta. Tällä sivulla julkaistaan tietoa Raision kaupungin rokotustilanteesta.

Ohje rokotusajan varauksesta 

Huom. joukkorokotukset eivät ole vielä alkaneet eikä niihin voi varata aikaa. Ohje tulee voimaan, kun joukkorokotukset alkavat. Joukkorokotusten alkamisesta tiedotetaan tällä sivulla.

Varaa aika rokotukseen. Toivomme ajanvaraukset mieluiten sähköisen ajanvarauksen kautta, jotta terveysaseman puhelinajanvaraus ei ruuhkaudu. Valitse sähköisessä ajanvarauksessa, mihin rokotusryhmään kuulut. Valitsemalla oikein saat rokotteen oikeassa järjestyksessä ja nopeutat rokotusten etenemistä. Tästä linkistä pääset sähköiseen ajanvaraukseen.

 • Jos sinulla on iän mukainen oikeus saada rokote, valitse sähköisestä ajanvarauksesta aika ikäperusteisesti. 
 • Jos sinulla on sairauden pohjalta oikeus saada rokote, valitse sähköisestä ajanvarauksesta sairausperusteinen aika.
 • Jos olet tulossa rokotteelle ilman eritysperustetta valitse tavallinen koronarokotusajanvaraus
 • Voit myös varata ajan puhelimitse valitsemalla ajanvarausvalikostamme koronarokotteen.  

Kuulovammaiset voivat varata koronarokotusajan Raision terveysasemalla toimivan kuulovammaisten tekstiviestipalvelun kautta siinä vaiheessa, kun ovat oikeutettuja saamaan rokotteen. Puhelinnumero on: +358 44 797 1358 ja sitä luetaan terveysaseman aukioloaikoina. Tähän puhelimeen voi jättää ainoastaan tekstiviestejä, puheluita ei voi vastaanottaa. Jättäessäsi viestin ilmoita potilaan henkilötunnus ja koko nimi sekä se peruste minkä pohjalta olet varaamassa koronarokotusaikaa. Huomioi, että koronarokotusten osalta ajanvarausperusteet ovat samat kuin muulle väestölle.   

Ohje rokotukseen saapumisesta

Tulethan rokotukselle aina vain terveenä. Rokote annetaan olkapäähän. Huomioithan pukeutumisessasi, että rokotustilanteessa olkapää saadaan vaivatta paljaaksi. 

Toimintaohje Kerttulan liikuntahallissa

 • Kulku rokotukselle tapahtuu Kerttulan liikuntahallin (Kisakatu 4, Raisio) pääovesta. Huomioi saapuessasi, että poistuminen tapahtuu sivuovesta, eri puolelta rakennusta.
 • Käytä suu-nenäsuojusta (maskia) koko rokotustapahtuman ajan.
 • Desinfioi kätesi heti sisään tullessasi.
 • Tule paikalle ajoissa, mutta 10 minuuttia riittää hyvin, jottei aula ruuhkaudu. Muistathan säilyttää turvavälin. 
 • Pääsisäänkäynnin aulassa on henkilökuntaa, joka avustaa sinua eteenpäin. Ilmoittautuminen on aulassa. Aulassa on rokotuksesta myös lyhyt tietoisku rokotteesta.
 • Riisu päällysvaatteet ennen rokotushuoneeseen menoa, näin saamme rokotukset sujumaan. Ota kuitenkin takki mukaasi, sillä uloskäynti tapahtuu eri puolelta rakennusta. 
 • Sinut kutsutaan nimellä rokotukseen
 • Saat rokotuksen yhteydessä kirjalliset ohjeet ja saat myös uuden ajan tehosterokotteelle. Tehosterokote annetaan rokoteaineesta riippuen noin 21 vuorokauden jälkeen ensimmäisestä. On erittäin tärkeää, että tulet myös tehosterokotteelle.
 • Rokotuksen jälkeen vointiasi seurataan paikan päällä 15 minuuttia erillisessä seurantatilassa, jonne sinut ohjataan. Huolehdi turvaväleistä. Mikäli vointisi muuttuu jotenkin huonommaksi seurannan aikana, ota heti yhteyttä salihenkilökuntaan.
 • Poistu salin sivuovesta.