Voimakkaasti immuunipuutteisille viides koronarokote

Uutiset
Voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille suositellaan viidettä koronarokoteannosta. Koronarokotuksia annetaan kesän ajan ajanvarauksen kautta Raision terveysasemalla.
Valmiita koronarokotusruiskuja pahvialustan päällä.

THL suosittelee voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille viidettä koronarokoteannosta. Tehosteannoksen voi antaa, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta.

THL:n alustavien tutkimustulosten mukaan neljännen rokoteannoksen jälkeen vasta-aineiden määrä jää voimakkaasti immuunipuutteisilla keskimäärin kolmasosaan siitä rokotevasteesta, joka terveillä aikuisilla on kolmannen annoksen jälkeen. Voimakkaasti immuunipuutteisilla yksilöiden välinen vaihtelu rokotevasteessa on suurta, sillä immuunipuutoksen vakavuus vaikuttaa vasteeseen.

Koronavirustartunta vastaa yhtä rokoteannosta myös immuunipuutteisilla henkilöillä, joten taudin sairastanut ja neljä rokoteannosta saanut henkilö ei tarvitse viidettä rokoteannosta tässä vaiheessa.

Rokotukset vain ajanvarauksella 

Koronarokotuksia annetaan kesän ajan ajanvarauksen kautta Raision terveysasemalla. Ilman ajanvarausta rokotuksia ei kesällä anneta.

Ajan rokotukseen voi varata sähköisessä ajanvarauksessa tai puhelimitse omalta terveysasemalta.

Lue lisää koronarokotuksista Raisiossa.

Tietoa neljännestä koronarokotusannoksesta THL:n sivuilla.

Luettelo riskiryhmistä THL:n sivuilla.

Muokattu viimeksi
16.6.2022 10:50

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut
korona