Verkkoseminaari tarjoaa tietoa ja tukea ikääntyneille kotona asumiseen

Uutiset
Kaikille avoimessa, 16. maaliskuuta järjestettävässä verkkoseminaarissa käsitellään muun muassa ikääntyneiden toimintakyvyn ylläpitämistä ja oman asumisen suunnittelua. Seminaaria voi tulla seuraamaan myös Raision kirjastoon.
Kuvituskuva

Mitä tukea ja palveluja voi saada, jotta kotona asuminen on mahdollista myös ikääntyneenä? Muun muassa tähän saadaan vastaus, kun kolme Varsinais-Suomen ikäihmisiin ja heidän palveluihinsa keskittyvää hanketta järjestää yhteisen kotona asumista käsittelevän verkkoseminaarin.

Tilaisuudessa kuullaan esimerkiksi geriatrian ylilääkäri Tarja Uusitalon puheenvuoro ikääntyneiden toimintakyvystä sekä projektijohtaja Outi Korpelaisen esitelmä oman asumisen suunnittelusta. Vanhusasiavaltuutettu Päivi Topo on mukana puhumassa iäkkäiden oikeudesta terveyteen ja riittävään toimeentuloon.

Verkkoseminaari toteutetaan torstaina 16. maaliskuuta kello 13–16 kaikille avoimena ryhmäpuheluna Microsoft Teams -sovelluksen avulla. Seminaariin osallistuminen ei vaadi tunnuksia eikä ennakkoilmoittautumista – osallistumiseen riittää internetyhteys sekä laite, jolla tilaisuutta voi seurata verkon välityksellä.

Seminaariin osallistutaan klikkaamalla linkkiä, joka löytyy muun muassa Varsinais-Suomen hyvinvointialueen kotisivujen uutisesta Tervetuloa "Koton o hyvä ol ja assu – eiks vaa olekki?" -verkkoseminaariin! (julkaistu 7.2.2023).

– Ajattelimme, että saavutamme tällä tavoin verkon välityksellä järjestetyssä tilaisuudessa asiasta kiinnostuneet riippumatta siitä, mikä on asuinpaikka. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa jälkeenpäin kahden viikon ajan. Se on myös yksi tapa osallistua, ellei pääse linjoille juuri tapahtumahetkellä. Seminaarille ei ole ikärajaa, vaan kaikki ovat tervetulleita mukaan. Aiheet ovat hyvin ajankohtaisia ja puhujat oman alansa asiantuntijoita, sanoo projektipäällikkö Mari Luonsinen Varsinais-Suomen tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hankkeesta.

Luonsinen kannustaa seminaarista kiinnostuneita järjestämään omia tilaisuuksia, joissa seminaaria voi katsoa yhdessä ja keskustella sen sisällöstä. Muutamia tällaisia ”kisakatsomoita” on jo järjestäjien tiedossa.

Maaliskuun seminaari tuskin jää ainutkertaiseksi, sillä järjestäjien mukaan suunnitteilla on useita muitakin ikääntyneille suunnattuja verkkoseminaareja.

– Huhtikuussa on tulossa verkkoseminaari, jonka aiheena on liikunta ja kulttuurihyvinvointi. Suunnitteilla on lisäksi ainakin mielen hyvinvointiin liittyvä seminaari, sanoo Mari Luonsinen.

"Koton o hyvä ol ja assu – eiks vaa olekki?" -verkkoseminaari:

Aika: torstaina 16.3.2023 klo 13-16.

Ohjelma:

• klo 13 - 13.15, Tilaisuuden avaussanat

Eeva-Sirkku Pöyhönen, tulosaluejohtaja, Ikääntyneiden palvelut, Varha

• klo 13.15 - 13.45, Iäkkäiden oikeus terveyteen ja riittävään toimeentuloon

Päivi Topo, vanhusasiavaltuutettu

• klo 13.45 - 14.05, Vanhusneuvoston puheenvuoro
• klo 14.05 - 14.15, Tauko
• klo 14.15 - 14.45, Toimintakykyä ikääntymiseen

Tarja Uusitalo, geriatrian ylilääkäri, Varha

• klo 14.45 - 15.15, Oman asumisen suunnittelun aakkoset

Outi Korpelainen, projektijohtaja, Varsinais-Suomen Ikäasumisen hanke

• klo 15.15. - 15.45, Kysy ajoissa palveluista

Pinja Aaltonen, projektipäällikkö, Varsinais-Suomen TulKoti-hanke

• klo 15.45 - 16, Loppukeskustelu

Verkkoseminaari tallennetaan ja tallenne julkaistaan myöhemmin varha.fi-sivustolla. Alla olevasta linkistä pääset osallistumaan tilaisuuteen:

Linkki Teams-webinaariin

Ainakin täällä voi seurata verkkoseminaaria:

• Raision kirjasto (kirjastotila), Eeronkuja 2, 21200 Raisio

• Marttilan kirjasto, Härkätie 723, 21490 Marttila

• Naantalin kaupungintalo (valtuustosali), Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali

Verkkoseminaarin järjestävät yhteistyössä:

• Varsinais-Suomen tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskushanke (Sosiaali- ja terveysministeriö)

• Varsinais-Suomen tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut- hanke (Sosiaali- ja terveysministeriö)

• Varsinais-Suomen Ikäasumisen hanke (Ympäristöministeriö)

Muokattu viimeksi
13.3.2023 12:40