Varsinais-Suomessa käyttöön laajat etätyö- ja maskisuositukset

Uutiset
Koronatilanne on huonontunut Varsinais-Suomessa nopeasti, ja tilannetta alueella koordinoiva ryhmä on päättänyt ottaa jälleen käyttöön laajan etätyösuosituksen. Myös kasvomaskia tulee käyttää sekä sisällä että ulkona kaikissa tilanteissa, joissa ei pystytä pitämään tarpeeksi etäisyyttä toisiin. Tämä koskee myös rokotettuja henkilöitä.
Nainen asettelee maskia kasvoille.

THL:n maanantaina 22.11. ilmoittama 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 250. Luku kasvaa koko ajan. Tyksissä on hoidossa kaiken kaikkiaan 16 koronapotilasta, joista viisi on tehohoidossa.

Etätyösuositus vähentää työpaikkaliikennettä ja muiden kontaktien määrää. Etätyösuositus ei velvoita työnantajia, vaan se on vahva suositus.

– Useita viikkoja tilanne on mennyt huonompaan suuntaan ja nyt meidän on toimia, jotta tartunnat saadaan laskuun, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo.

Maski myös rokotetuille

Maskia suositellaan käytettäväksi kaikkialla, jossa ihmiset ovat tekemisissä toistensa kanssa sisä- ja ulkotiloissa, kun riittävää etäisyyttä ei pystytä pitämään. Suositus koskee myös rokotettuja henkilöitä, sillä he voivat kantaa virusta, myös oireettomana.

Terveysturvalliset käytännöt tulee muistaa kaikissa tilanteissa, missä ihmiset kokoontuvat: riittävät turvaetäisyydet, kasvomaski ja desinfioiva käsihuuhde on otettava käyttöön.

Kouluissa ja oppilaitoksissa maskisuositus on voimassa peruskoulun 4. luokasta lähtien. Myös päiväkotihoidossa ja peruskouluissa henkilökunnan täytyy huolehtia kasvomaskin käytöstä.

– Nyt on paljon tartuntoja lapsilla ja nuorilla, joten varsinkin rokottamattomat lapset täytyy suojata, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo.

Varovaisuutta pikkujoulun viettoon

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä suosittelee pikkujoulujuhlia järjestettävän niin, että koronapassia voidaan edellyttää osallistujilta. Tämä onnistuu esimerkiksi ravintoloissa järjestettävissä tilaisuuksissa.

Koordinaatioryhmä puoltaa ylipäätään koronapassin laajaa käyttöä yleisötilaisuuksissa ja -tiloissa, lain sallimissa rajoissa.

Lue, miten koronapassin saa Raisiossa.

Lue koronarokotuksista Raisiossa.

Muokattu viimeksi
23.11.2021 14:52

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut
korona