Vähävaraisille ja yksinäisille asukkaille järjestetään oma joululahjakeräys

Uutiset
Raision kaupungin asiointipiste Olkkari järjestää yhteistyössä Raision seurakunnan kanssa raisiolaisille oman joululahjakeräyksen. JokamielenJoulu-nimiseen keräykseen voivat osallistua niin järjestöt, yritykset kuin yksityishenkilöt. Yhtenäisyyden vuoksi pukinkonttiin kerätään 20 euron arvoisia lahjakortteja.
Joulupaketti pöydällä joulukuusen edessä.

Lahjakeräyksellä halutaan helpottaa vähävaraisten ja yksinäisten ikäihmisten ja työikäisten tilannetta.

– Monelle joulu on aidosti ilon ja valon juhla. Perheet, läheiset ja ystävät kerääntyvät viettämään aaton aikaa, jolloin syödään hyvin, nautitaan herkuista ja levätään. Rento yhdessäolo elvyttää ja antaa voimaa jaksaa pimeän yli. Tähän kuvastoon on yksinäisen ja pienituloisen vaikea sovittaa itsensä. Arvottomuuden sekä osattomuuden tunteet voivat olla musertavia, sanoo Olkkarin vastaava ohjaaja Susanne Peltola.

Avuntarve myös muilla kuin lapsiperheillä

Yleensä joululahjakeräykset kohdennetaan lapsiin ja lapsiperheisiin, mutta tarve on huomattu myös muilla ihmisryhmillä. JokamielenJoulu-keräyksen apu kohdentuu suoraan raisiolaisille ja samalla heihin, jotka jäävät usein keräysten ulkopuolelle.

– Raisiossa pyritään auttamaan kaikkia avuntarvitsijoita monin eri tavoin. Silti aikuisten joulumuistamiset ovat osin jääneet katveeseen. Olkkarin väeltä on hieno idea, että tällä keräyksellä pyrimme korjaamaan tilannetta, Raision seurakunnan kirkkoherra Sari Lehti sanoo.

Osallisuus ja yhteisöllisyys ovat nousseet tärkeiksi teemoiksi etenkin korona-aikana. Keräyksellä kannustetaankin nyt ihmisiä tekemään pieniä hyviä tekoja lähimmäistensä hyväksi.

– Keräys on yksi tapa, jolla toivottavasti voimme lieventää häpeää yksinäisyyden ympärillä sekä tuoda kuntalaisina myötätuntoa toisille ihmisille. Kun tekee hyvää muille, saa sitä samalla myös takaisin itselleen, Peltola sanoo.

Pukinkonttiin kerätään lahjakortteja

Joululahjakeräykseen lahjakortteja voivat lahjoittaa niin järjestöt, yritykset kuin yksityishenkilöt. Yhtenäisyyden vuoksi lahjakortin arvon tulee olla 20 euroa ja ostopaikan jokin elintarvikkeita myyvä liike Raisiossa. Jokainen lahjoittaja voi itse määritellä lahjakorttien määrän sekä tarkan ostopaikan. Alkoholi- ja tupakkatuotteet tulee kuitenkin rajata ostomahdollisuutena pois.

Lahjakortteja voi toimittaa 3. joulukuuta asti Raision asiointipiste Olkkariin osoitteeseen Raisiontori 6. Olkkarista lahjakortit välitetään apua tarvitseville raisiolaisille.

Muokattu viimeksi
8.11.2021 10:06

Asiasanat

Sosiaali- ja terveyspalvelut