Suomeen saapumista helpottava Finentry-palvelu otetaan tänään käyttöön Varsinais-Suomessa

Uutiset
Varsinais-Suomessa otetaan tänään torstaina 17.6. käyttöön Finentry-palvelu, jossa maahantulija voi kartoittaa jo ennen matkaa tai matkan aikana Suomeen matkustamisen toimintaohjeita, varata ajan Suomessa tehtävään koronavirustestiin sekä saada tekstiviestillä ohjeet testiin saapumiseen ja koronavirustestin tuloksen. Matkapuhelimessa sekä selaimessa toimivan palvelun käyttö on vapaaehtoista ja maksutonta.
Suojautunut hoitaja ottaa koronatestin.

Finentry-palvelu on tarkoitettu kaikille Suomeen matkustaville, ja se otetaan ensin käyttöön Turun lentokentällä ja Turun satamassa. Lähiviikkojen aikana se otetaan käyttöön myös Naantalin satamassa.

Jos saapuu Suomeen maasta, joka katsotaan koronaviruksen riskimaaksi, tulee osallistua terveystarkastukseen. Riskimaiksi katsotaan tällä hetkellä suurin osa maailman maista, mutta tilannetta seurataan koko ajan. 

– Terveystarkastukseen kuuluu koronatesti, jos matkustajalla ei ole ennakkotodistusta lähtömaassa otetusta negatiivisesta koronatestistä, sairastetusta koronataudista tai koronarokotuksesta, Turun kaupungin asiantuntijalääkäri Jane Marttila kertoo. Finentry-palvelun avulla voi varata ajan testaukseen muualle kuin rajapisteeseen ja näin nopeuttaa matkansa etenemistä.

Maahantulosta 0–24 tunnin aikana otetun koronavirustestin jälkeen pitää ottaa toinen testi. Testin voi ottaa aikaisintaan 72 tunnin kuluttua Suomeen saapumisen jälkeen. Toinen testi otetaan siinä kunnassa, joka on matkan määränpää. Palvelu ohjaa käyttäjän oikeaan testauspaikkaan, ja testit ovat maksuttomia käyttäjälle.

Varsinais-Suomessa testin tuloksen saa nopeasti.

– Tulos tulee tekstiviestillä Finentryn käyttäjälle noin vuorokaudessa näytteenotosta, sanoo Tyks Laboratorioiden johtaja Antti Hakanen. 

Finentry-palvelu on jo aiemmin ollut käytössä HUS:in alueella ja osassa muuta Suomea. Toistaiseksi se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Muokattu viimeksi
17.6.2021 10:24

Asiasanat

Matkailijat
Sosiaali- ja terveyspalvelut
korona
Matkailu