Senioreita etsitään vapaaehtoisiksi fölikavereiksi Raisiossa

Uutiset
Fölikaverit on senioreista koostuva ryhmä, joka kannustaa ja opastaa muita iäkkäämpiä Fölin käytössä. Fölikaverin kanssa voi vaikkapa tutkia aikatauluja ja opetella uuden bussireitin joko kartan kanssa tai yhdessä tehtävällä bussimatkalla.
Fölikaverit mainoskuva.

Fölikaverit auttavat myös sähköisten palvelujen käytössä kädestä pitäen. Fölikaverin kanssa voi esimerkiksi kokeilla matkakortin lataamista netissä Fölikaupassa. Fölin reittioppaan käytön oppineet seniorit kokivat palvelun helpottaneen joukkoliikenteen käyttöä merkittävästi. Toiminnan tavoitteena on tuoda ikäihmisille varmuutta bussilla kulkemiseen ja kannustaa kokeilemaan bussia vaikkapa oman auton rinnalla.

Fölikaveritoimintaa muotoiltiin yhdessä senioreiden kanssa ja se käynnistettiin viime vuonna Turussa. Vertaistuki osoittautui suosituksi ja hyödylliseksi palveluksi tukea ikäihmisiä Fölin käytössä ja kokemukset olivat positiivisia niin opastettavien kuin opastajina toimivien fölikavereiden näkökulmasta. Toiminta on suunnattu yli 65-vuotiaille.

Fölikaveriksi ryhtymisen vaatimuksena on vain hyvä kokemus Fölistä matkustajana ja kiinnostus vapaaehtoistyöhön. Fölikaverit saavat Föliltä koulutuksen tehtävään, Fölin matkakortin fölikaverina toimimisen ajaksi, vakuutuksen ja tukea matkan varrella. Fölikaverit toimivat yleensä huhti-lokakuun välillä ja Raisiossa ensimmäiset fölikaverit aloittavat elo-syyskuussa.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täällä: https://www.lyyti.in/folikaveri

Syksyllä tulossa on myös senioreille suunnattu Föli-tilaisuus Raision valtuustosalissa keskiviikkona 24.8. klo 10-12. Tilaisuus ei vaadi ilmoittautumista, paikalla on kahvitarjoilu. Tervetuloa mukaan! Fölin palvelut seniorille – tule tutustumaan fölikaveritoimintaan – Valonia

Toiminta on osa Ikäystävällisyyden lisääminen joukkoliikenteen digipalveluissa -hanketta joka on saanut Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin myöntämän määrärahan. Rahoitus on osa sosiaali- ja terveysministeriön Kansallista ikäohjelmaa 2030. Hanketta tehdään yhteistyössä Turun seudun joukkoliikenne Fölin, Valonian ja Turun ammattikorkeakoulun kanssa.

Muokattu viimeksi
6.7.2022 15:36

Asiasanat

Ikäihmiset
Asuminen ja ympäristö
Joukkoliikenne