Rajoitukset liikunnan ja kokoontumisten suhteen kevenevät

Uutiset
Koronatilanne on kehittynyt edelleen suotuisasti Varsinais-Suomessa, joten maakunnassa on tänään palattu koronaepidemian keskimmäiseen vaiheeseen eli niin sanottuun kiihtymisvaiheeseen. Edelleen Raisiossa toivotaan kuitenkin malttia.
Urheilukentän juoksurata, keskusviheriö ja katsomo.

Varsinais-Suomessa koronatilannetta koordinoiva ryhmä linjasi tiistaina liikunnan suosituksista, jotka otetaan käyttöön, mikäli kiihtymisvaiheeseen siirrytään. Linjausten mukaisesti aikuisten ulkotiloissa tapahtuva yksilö- ja ryhmäharrastustoiminta, mukaan lukien ottelu- ja kilpailutoiminta, voidaan aloittaa tästä päivästä (4.6.) alkaen. Myös sisätiloissa tapahtuva yksilölajien ottelu- ja kilpailutoiminta ilman lähikontakteja voidaan aloittaa.

Myös kokoontumisrajoituksiin lievennyksiä

Kiihtymisvaiheeseen siirtymisen myötä Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä kokoontumisrajoitukset lieventyvät entisestään. Sisätiloissa järjestettävät tilaisuudet, joihin osallistuu yli 10 henkilöä sekä alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestettävät yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat edelleen kiellettyjä.

Nyt yleisömäärät voidaan kuitenkin ylittää, jos toimintaan osallistuvien henkilöiden on mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. Lähikontaktilla tarkoitetaan ihmisten fyysistä kontaktia toisiinsa tai oleskelua samassa sisätilassa alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan.

Sisätiloissa järjestettävissä yli 10 henkilön tilaisuuksissa edellytetään jatkossakin kahden metrin turvavälejä. Myös ulkotiloissa osallistujilla tulee olla mahdollisuus välttää fyysinen kontakti muihin ihmisiin, vaikka selkeää metrimittaista ohjetta ei enää olekaan.

Malttia kaivataan edelleen

Vaikka koronatilanne Varsinais-Suomessa on helpottanut, Raision tilanteen paranemiseksi asukkailta toivotaan edelleen varovaisuutta. Lue kaupungin nettisivuilta alkuviikon uutinen ”Raisiolaisilta toivotaan edelleen kärsivällisyyttä koronatilanteen suhteen”.

Myös Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä suosittelee edelleen maskin käyttöä, riittävän etäisyyden pitämistä, käsihygieniasta huolehtimista kuin etätöiden tekoakin. Lisäksi ulkomaille matkustamisessa kehotetaan käyttämään erityistä harkintaa sekä ottamaan huomioon ulkoministeriön suositukset.

Muokattu viimeksi
4.6.2021 15:52

Asiasanat

Kulttuuri ja vapaa-aika
korona