Raision venesatama vastaa käyttäjien odotuksia, mutta kehittämistä toivotaan

Uutiset
Raision kaupungin tekemän kyselyn perusteella Raision venesataman palvelut vastaavat suurelta osin sen käyttäjien odotuksia, ja palvelut ovat viime aikoina parantuneet. Satama-alueelle kuitenkin toivotaan muun muassa lisää vesipisteitä ja wc-tiloja sekä aktiviteettimahdollisuuksia.
Hahdenniemen venesatama tyynellä kesäsäällä.

Kyselyn avulla selvitettiin, kuinka hyvin Raision venesataman palvelut ovat vastanneet odotuksia ja mitä palveluja ja aktiviteetteja satama-alueelle toivotaan. 90 % vastanneista koki, että palvelut olivat vastanneet odotuksia erinomaisesti ja että palvelut olivat viime aikoina parantuneet tai kehittyneet. Vain 5 % koki palvelujen vastanneen odotuksia tyydyttävästi tai huonosti. Loput 5 % eivät kuvanneet palvelua tai olivat uusia laituripaikan vuokraajia. Kyselyyn vastasi 44 % laituripaikan vuokranneista.

Vastaajista 84 % ilmoitti käyttävänsä laituripaikan vuokrausta, 77 % jätehuoltoa, 74 % vesipisteitä ja 69 % polttoaineen jakelupalvelua. Palveluista käyttäjien odotuksiin olivat parhaiten vastanneet laituriporttien lukittavuus (21 %) sekä veneluiskan käyttö (21 %).

Satamaan toivotaan peseytymistiloja ja aktiviteetteja

Satama-alueen kehittämisen suhteen vastaajat toivoivat lisää vesipisteitä sekä siistimpiä ja useampia wc-tiloja. Lisäksi vastaajat kaipasivat satamaan saunaa, suihkua tai peseytymistiloja. Esille nousi myös toive veneen pohjan pesemisen mahdollisuudesta tai siihen liittyvästä palvelusta.

Ehdotuksissa toistuivat myös muun muassa sähköpisteiden lisääminen ja laskuluiskan maksuttomuus venepaikan vuokraajille. Myös parkkipaikkojen lisääminen ja vanhan uimarannan kehittäminen nähtiin tarpeellisina.

Vapaa-ajan aktiviteeteista kärkeen nousivat vuokrattavat välineet: jetti, SUP-lauta, jolla, kanootti, kalastustarvikkeet, sähköpotkulauta tai -skootteri sekä polku- tai maastopyörä. Vastaajat toivoivat myös esimerkiksi minigolfia tai frisbeegolfia. Lisäksi satama-alueelle toivottiin tapahtumia ja viihdettä, kuten kirpputoria, venemessuja, liikuntatapahtumaa, markkinoita, konsertteja ja perhetapahtumia.

Kyselyssä esille nousseita toiveita pyritään toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan, jotta satama vastaisi entistä paremmin laituripaikkavuokraajien tarpeita ja soveltuisi myös monipuoliseen vapaa-ajanviettoon.

Muokattu viimeksi
13.7.2021 11:24

Asiasanat

Matkailijat
Asuminen ja ympäristö
Veneily