Raision uudeksi kaupunginjohtajaksi on valittu Eero Vainio

Uutiset
Raision kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 7.9. valinnut Raision uudeksi kaupunginjohtajaksi Eero Vainion. Suljetussa lippuäänestyksessä Vainio sai 23 ääntä ja Jari Kesäniemi 20 ääntä.
Eero Vainio

Eero Vainio on 33-vuotias hallintotieteiden maisteri, joka toimii tällä hetkellä Petäjäveden kunnanjohtajana. Äänestyksessä toiseksi jäänyt Kesäniemi on puolestaan Forssan kaupunginjohtaja.

- Olen erittäin kiitollinen Raision valtuuston luottamuksesta. Kaupungin menestys ei kuitenkaan rakennu yksin kaupunginjohtajan työstä vaan on yhteisen tekemisen tulosta. Olen sitoutunut paiskimaan töitä koko valtuuston ja henkilöstön kanssa tulevien vuosien hankkeissa ja rakentamaan entistä parempaa Raisiota kaikille asukkaille ja yrityksille, kommentoi Vainio tuoreeltaan valintaansa.

Raision kaupunki on hakuprosessissa etsinyt kaupunginjohtajaksi ja kaupungin keulakuvaksi dynaamista ja rohkeaa johtamisen ammattilaista, jolla on katse tulevaisuudessa ja joka saa asioita tapahtumaan. Haussa on painottunut erityisesti yhteistyön merkitys, luottamuksen rakentaminen sekä kaupungin elinvoiman ymmärtäminen ja linjakas, jämäkkä johtaminen.

Kaupunginjohtajan valintaa on Raisiossa valmistellut kaupunginhallituksen nimeämä valtuustoryhmien edustajista koostuva työryhmä. Raision kaupunginjohtajan virkaan haki määräaikaan mennessä 18 henkilöä, joista haastateltiin kahdeksan. Viisi henkilöä eteni soveltuvuustesteihin, joiden pohjalta ja uuden haastattelun tuloksena hallitus päätyi esittämään valtuustolle kahta henkilöä.

Muokattu viimeksi
7.9.2020 20:26

Asiasanat

Kaupunki ja päätöksenteko