Raision perhepalvelut mukana Suunnannäyttäjät 2020 -kilpailussa

Uutiset
Raision Sosiaali- ja terveyskeskuksen perhepalveluissa on rohkeasti lähdetty näyttämään esimerkkiä sosiaalialan vertaisryhmien kehittämisessä vastaamaan nykypäivän perheiden toiveita.
Kuvituskuva

Suunnannäyttäjät 2020 -kilpailussa on mukana 10 suomalaista yhdenvertaisuutta edistävää digitekoa. Raision perhepalveluissa pilotoitu, Suomen Uusperheiden Liiton Stepping-hankkeen kehittämä StepApp-valmennus® uusperheille on yksi ehdokkaista.

StepApp-konseptissa on kehitetty uusperheille suunnattu ryhmämuotoinen, digiavusteinen perheinterventio (StepApp-valmennus®) ja 8 opintopisteen StepApp-valmentajakoulutus sote- ja kasvatusalan ammattilaisille.

StepApp-valmennuksen® pääyhteistyökumppaneina ovat olleet julkisen puolen perhepalvelut Raisiossa (koskien myös Naantalin, Maskun, Ruskon, Mynämäen ja Nousiaisen uusperheitä)  ja Keski-Uudellamaalla. Kuntien henkilöstöä on koulutettu StepApp-valmentajiksi ja alueilla on toteutettu StepApp-valmennuksia.

- Hankkeessa toteutetun Stepping-soveltuvuustutkimuksen (2019) mukaan 94% valmennukseen osallistuneista uusperheiden aikuisista koki sen hyödylliseksi. Temaattisen analyysin pohjalta havaittiin, että uusperheen aikuiset saivat valmennuksesta seuraavia hyötyjä: vertaistuki, käytännön vinkit, työkalut & ideat, ajatuksia ja keskustelua herättävä, uusi tieto ja ymmärryksen lisääntyminen, kertoo hankesuunnittelija Laura Selänne Stepping-hankkeesta.

Muokattu viimeksi
4.5.2020 12:55

Asiasanat

Lapsiperheet
Sosiaali- ja terveyspalvelut