Raision kaupunginjohtajaksi esitetään kahta vaihtoehtoa

Uutiset
Raision kaupunginhallitus on kokouksessaan 27.8. päättänyt esittää valtuustolle kaupunginjohtajaa valittavaksi kahdesta vaihtoehdosta. Valtuusto valitsee Raision uuden kaupunginjohtajan kokouksessaan 7.9.2020. 
Killi ja Nalli -patsas

Hallituksen valtuustolle esittämät kandidaatit ovat:

  • Jari Kesäniemi, yhteiskuntatieteiden maisteri, Forssan kaupunginjohtaja, Kaarina
  • Eero Vainio, hallintotieteiden maisteri, Petäjäveden kunnanjohtaja, Petäjävesi

Päätös syntyi hallituksessa äänestyksen jälkeen. Kaksikko Kesäniemi ja Petri Härkönen hävisi äänestyksessä äänin 5-6 yhdistelmälle Kesäniemi ja Vainio.

Raision kaupunki on hakuprosessissa etsinyt kaupunginjohtajaksi ja kaupungin keulakuvaksi dynaamista ja rohkeaa johtamisen ammattilaista, jolla on katse tulevaisuudessa ja joka saa asioita tapahtumaan. Haussa on painottunut erityisesti yhteistyön merkitys, luottamuksen rakentaminen sekä kaupungin elinvoiman ymmärtäminen ja linjakas, jämäkkä johtaminen.

- Olemme toteuttaneet Raision kaupunginjohtajan valintaa tehokkaasti ja aikataulussa on pysytty. Saimme joukon erinomaisia hakijoita, joiden välillä päätös oli vaikea ja hallitus päätyi äänestykseen, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Elisa Vuorinen.

Kaupunginjohtajan valintaa on Raisiossa valmistellut kaupunginhallituksen nimeämä valtuustoryhmien edustajista koostuva työryhmä. Valmisteluryhmään kuuluvat kaupunginhallituksen puheenjohtaja Elisa Vuorisen ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Janne Laulumaan lisäksi Hannele Lehto-Laurila, Jonni Moislahti, Mikko Kangasoja, Emma Lindqvist, Kristiina Engström, Jukka Rantala sekä Jari Pulkkinen. Ulkopuolisena asiantuntijana hakuprosessissa on toiminut Mercuri Urval Oy.

Raision kaupunginjohtajan virkaan haki määräaikaan mennessä 18 henkilöä, joista haastateltiin kahdeksan. Viisi henkilöä eteni soveltuvuustesteihin, joiden pohjalta ja uuden haastattelun tuloksena hallitus päätyi esittämään valtuustolle kahta henkilöä.

(Kuva: Susse Määttänen)

Muokattu viimeksi
28.8.2020 7:59

Asiasanat

Kaupunki ja päätöksenteko