Raision Asunnottomien yö on peruttu – lahjoitukset saadaan jaettua

Uutiset
Asunnottomien yö –tapahtuma on jouduttu perumaan kiihtyvän koronatilanteen takia. Tapahtumasta Raisiossa vastaavat Asiointipiste Olkkari sekä Jokelan päiväkeskus tekevät korvaavia järjestelyjä, jotta lahjoitukset saadaan jaettua.
Värikkäitä villasukkia

Hyväntekeväisyystapahtuma oli suunnattu etenkin kaupungin asunnottomille, vähävaraisille ja haavoittuvassa asemassa oleville, joille halutaan tarjota tukea ja apua.

- Olemme todella pahoillamme, että tapahtuma joudutaan perumaan. Lahjoittajat ja raisiolaiset yritykset lähtivät yhteistyöhön ja auttamaan todella sydämellisesti. Tällaista ruohonjuuritasolla tapahtuvaa konkreettista välittämistä ja myötätuntoa tarvitaan aina, mutta etenkin vaikeina aikoina, sanoo Olkkarin vastaava ohjaaja Susanne Peltola.

Lahjoitukset jaetaan joka tapauksessa

Kaikki lahjoitukset ja takit jaetaan päiväkeskus Jokelasta 16.10. alkaen, joka perjantai klo 10-13 välillä, niin kauan kuin tavaraa riittää. Kävijät otetaan vastaan yksitellen ja maskisuositus on voimassa. Kävijöiden kesken arvotaan lahjakortteja ja lahjoittajilta saatuja tuotteita. Itse tapahtuma siirtyy ensi vuoteen.

- Nyt on tärkeää varmistaa, että apu saadaan joka tapauksessa perille ja lahjoitukset niitä tarvitseville, Peltola jatkaa.

Lahjoituksia ovat antaneet Raision Tasalanaukion ja lähiseudun yrittäjät, yhteistyökumppanit ja vapaaehtoiset yksityishenkilöt.

Asunnottomuuden uhka on yhä useammalle kuntalaiselle todellinen, jos työttömyys iskee omalle kohdalle, tulotaso romahtaa, terveys pettää, vuokrarästit kasaantuvat ja luottotiedot menevät. Köyhyyteen ja vähäosaisuuteen liittyvät asenteelliset ja rakenteelliset ongelmat ovat todellisia ja niihin liittyy yhä edelleen yksilön kokemaa syyllisyyttä sekä häpeää ja toisaalta ulkopuolelta tulevaa syyllistämistä.

Asunnottomien yön yhteistyökumppanit ja lahjoittajat:

Raision aikuissosiaalityö, Partioaitta, Raision Vapaakirkko, Operaatio Ruokakassi, Raision evankelis-luterilainen seurakunta, SPR Raision osasto, Kikan kivat, Kivikylä, R-kioski (Raisiontori), Tasalan Apteekki, Raision Ykkösapteekki, Lounaskahvila Krutonki, S-market (Tasalanaukio), Tokmanni (Raision keskusta), K-supermarket (Raisio Center), Kaffe Boxi, Kivelän grilli, Kemikalio-kauneushoitola (Tasalanaukio), Panco Villa (Tasalanaukio), Instrumentarium Raisiontori, Raision Näkökulma, Ehyt ry ja Raision Loimu.

Muokattu viimeksi
12.10.2020 9:01