Raisio-päivät kutsuu kierrokselle ympäri kaupungin

Uutiset
Luvassa on hieno elokuinen tapahtumapäivä täynnä toimintaa, kun Raisio-päivät valloittaa kaupungin yhteensä yhdeksällä eri pisteellä 30.8. klo 11-15. Päivä on myös ulkopaikkakuntalaisille oivallinen tilaisuus tutustua Raisioon.
Perhe hyppää ilmaan

Uudistuneet Raisio-päivät ammentavat sisältönsä tapahtuman historiasta ja eri puolilla Raisiota järjestetään aikaisemmista vuosista poiketen nyt pienempiä paikallistapahtumia. Näin jo 70-luvulta saakka järjestetty tapahtuma palautuu alkuperäisille juurilleen. Tapahtumassa pystytään myös turvavälit ja koronaturvallisuus huomioimaan paremmin, kun ohjelma on jaettu useaan eri pisteeseen.

Päivillä on mahdollisuus tutustua erilaisiin raisiolaisiin paikkoihin, joista löytyy myös monenlaista mielenkiintoista tietoutta ja tekemistä. Joukossa on niin luontoa kuin historiallisiakin kohteita.

Tapahtumapaikoille on järjestetty ohjelmaa ja tarkoituksena on, että koko perhe viihtyy ja voi viettää mukavan päivän yhdessä kiertäen eri pisteissä. Samalla kasvatetaan tietoutta Raisiosta ja kutsutaan myös ulkopaikkakuntalaiset kurkistamaan peremmälle Raisioon.

- Raisiolaiset yhdistykset ja toimijat ovat olleet hienosti mukana järjestelyissä ja päivän aikana onkin tarkoitus esitellä niin Raision monipuolisia kohteita kuin myös eri yhdistysten toimintaa, kertoo tapahtumaa koordinoinut elinvoimapäällikkö Samu Mattila.

Kaikilla tapahtumapisteillä on mahdollista ostaa myös pientä juotavaa ja syötävää. Ahkerimmat kiertävät kaikki yhdeksän paikkaa keräten leimoja saatavilla olevaan passiin. Liikkeelle kannattaa lähteä vaikka vain yhteenkin kohteeseen, sillä arvontaan voi osallistua jo yhdellä leimalla. Arvontapalkintoina on erilaisia Raisio-aiheisia tuotepalkintoja.

Raisio-päivien pääpäivää lämmitellään jo ennakkoon Tasalanaukion toritorstailla, Krookilan savusaunalla ja Mylly-iltamilla sekä Killin kalakerhon onkikilpailuilla.

Tapahtuma järjestetään useiden eri raisiolaisten yhdistysten, yritysten ja yksityishenkilöiden yhteistyönä. Yhteistyössä ovat mukana mm: Raision kaupunki, Raisio-seura, Raisiokeskus, Raision MLL, Raision seurakunta, Kaanaan vanhempainyhdistys, Ihalan vanhempainyhdistys, Raision Pyryt, Taito Varsinais-Suomi, Raseko, Raisionjokilaakson luonnonsuojeluyhdistys, Raision Pinskut, Raision Rinkka, Raision seudun taideyhdistys ja Savesta ry.

Muokattu viimeksi
27.8.2020 12:25