Raisio kerää ideoita tulevaisuuden palveluista ideaseinän avulla

Uutiset
Ideoita kerätään kesän ja alkusyksyn ajan.
Tahvion koulun 5-luokkalaiset pöydän ääressä

Raisiossa pohditaan parhaillaan kaupungin tulevaisuutta: millaisia palveluita Raisiossa tarvitaan? Mikä toisi lisää hyvinvointia raisiolaisille? Millaiseksi Raision pitäisi kehittyä?

Raisiolaiset haastetaan mukaan suunnittelemaan ja ideoimaan tulevaisuuden kaupunkia Hyvinvoiva Raisio -kampanjassa.

Hyvinvoiva Raisio -ideaseinä kerää ideoita

Keväällä 2019 järjestettiin kaupungintalolla kaksi asukastilaisuutta, joissa käsiteltiin kaupungin palveluiden tavoitteita ja tulevia muutoksia. Kesän ja alkusyksyn ajan ideoita ja ajatuksia kerätään kaupungin verkkosivuille avatun ideaseinän avulla, johon kuka tahansa voi jättää oman ideansa. Myös kevään työpajoissa esiin nousseet ajatukset on lisätty ideaseinälle.  

- Raisio on kaupunki, jossa asukkaat osallistuvat ja vaikuttavat aktiivisesti ja mielellään. Odotamme, että ideointiin osallistuu mahdollisimman moni raisiolainen, toivoo sivistysjohtaja Juha-Pekka Lehmus.

Oma idean lisäämisen lisäksi seinällä voi selailla muiden jättämiä ajatuksia sekä tykätä parhaimmista. Ideat julkaistaan seinällä muutaman päivän viiveellä, sillä kaikki ideat luetaan ensin. Epäasiallisia tai herjaavia ideoita ei julkaista.  

Ideoita kerätään lokakuuhun 2019 saakka.

Ideoita voi lisätä olemassa olevien teemojen alle:

Kulttuurien Raisio

Onko olemassa raisiolaista kulttuuria? Millainen kulttuuri ilahduttaa, äimistyttää tai sykähdyttää? Miltä Raisio-kulttuurin tulevat vuosikymmenet näyttävät?

Liikkuva ja aktiivinen Raisio

Miten saadaan koko Raisio liikkeelle? Mikä kohottaisi kuntoasi, toisi arkeen lisäsykettä tai aktivoisi uuden lajin pariin? Miten Raisiossa liikutaan ja pysytään aktiivisina tulevina vuosikymmeninä?

Osaava ja oivaltava Raisio

Mitä, missä ja miten tulevaisuuden Raisiossa opitaan, opetetaan ja oivalletaan? Miten tietoja, taitoja ja tiedonhakua ammennetaan 2020-luvulla?

Yhteisöjen ja kohtaamisten Raisio

Millaisia ovat tulevaisuuden raisiolaiset yhteisöt? Miten seurojen, yhdistysten, yritysten, oppilaitosten, kaupungin ja kaupunkilaisten yhteispeli toimisi paremmin? Miten vuorovaikutusta voitaisiin lisätä ja kuinka rakennetaan entistä yhteisöllisempi Raisio.

Ideat päätöksenteon pohjana

Ideaseinän lisäksi tullaan järjestämään vielä kolmas asukastilaisuus, jonka aiheena on palveluiden muutosten toteuttaminen. Se järjestetään keskiviikkona 18.9. klo 17 kirjaston Martinsalissa.

Lokakuussa kaikkien tilaisuuksien ja ideaseinän ideat kootaan yhteen päätöksenteon pohjaksi.

Ideaseinä löytyy osoitteesta www.raisio.fi/hyvinvoivaraisio

Muokattu viimeksi
21.4.2020 0:24

Asiasanat

Ikäihmiset
Lapsiperheet
Nuoret
Kulttuuri ja vapaa-aika
Koulutus ja varhaiskasvatus