Raisio järjestää infotilaisuuden kouluverkkoselvityksestä

Uutiset
Raisio järjestää yleisölle avoimen infotilaisuuden kaupungin kouluverkkoselvityksestä. Tilaisuudessa käydään läpi, mikä kouluverkkoselvitys on ja mistä kaupunginvaltuuston on tarkoitus päättää toukokuussa. Lisäksi avataan kouluverkkoselvityksen lapsivaikutusten arviointia sekä kouluverkon ikärakennemallia.
Koulun pihalla paljon polkupyöriä.

Raision kaupunki julkaisi vuonna 2019 palveluverkkoselvityksen, joka kartoitti kaupungin sivistyskeskuksen tuottamia palveluja ja palvelupaikkoja. Palveluverkkoselvityksen yhteydessä hyväksyttiin kouluverkon aluemalli ja ikärakennejako 0–4 ja 5–9-luokkiin. Palveluverkkoselvityksen jatkotyönä kaupunki käynnisti kouluverkkoselvityksen, joka tarkastelee muun muassa oppilasmäärien kehitystä eri alueilla ja niiden vaikutusta koulujen tilatarpeisiin. Kaupunginvaltuuston on tarkoitus päättää Raision tulevaisuuden kouluverkkomallista selvityksen ja siitä tehdyn lapsivaikutusten arvioinnin pohjalta.

Valtuusto palautti esityksen

Tänä vuonna valmistunut kouluverkkoselvitys tarjosi viisi mallia Raision kouluverkon järjestämiseen. Kaupunginhallitus esitti 12.4. kokoontuneelle valtuustolle kouluverkon pohjaksi mallia, joka perustuu kahteen uuteen 5.–9. luokkien yhtenäiskouluun, joista toinen korvaisi Vaisaaren koulun. Valtuusto palautti esityksen uudelleen valmisteluun, jotta lapsivaikutusten arviointia voidaan tarkastella uudelleen ja suunnitelmista voidaan tiedottaa entistä laajemmin.

Kouluverkkoselvityksestä on järjestetty 18.2. infotilaisuus ja arviointikysely varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen huoltajille ja henkilöstölle. Kahden viikon aikana kyselyyn vastasi 548 varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen huoltajaa, henkilöstön jäsentä, oppilaskuntien ja nuorisovaltuuston jäsentä. Ensi viikon yleisötilaisuudessa käydään osittain samoja asioita läpi kuin helmikuun tilaisuudessa, tarjolla on lisätietoa selvityksen perusteista, lapsivaikutusten arvioinnista ja yhtenäiskoulupedagogiikasta. Kouluverkko tulee uudelleen kaupunginvaltuuston käsittelyyn 24.5.

Kouluverkon virtuaalinen infotilaisuus järjestetään maanantaina 3.5. klo 1718 Teams Livessä. Tilaisuuden avaa kaupunginjohtaja Eero Vainio, jonka jälkeen puheenvuoron käyttävät kouluverkkoselvityksen toteuttanut Johanna Tschokkinen WSP:stä, Raision sivistysjohtaja Leena Laakso, Suomen yhtenäiskouluverkosto ry:n puheenjohtaja Kimmo Tanttu sekä sivistyslautakunnan puheenjohtajisto Annika Ollila ja Jukka Rantala. Tilaisuuden aikana esityksiä on mahdollista kommentoida chatissä. Yleisötilaisuuden jälkeen kaupunginvaltuusto käsittelee kouluverkkoselvitystä valtuustoseminaarissa.

Osallistu kouluverkkoinfoon tästä linkistä maanantaina 3.5. klo 17 tai katso tallenne myöhemmin. Lähetys alkaa noin klo 16.50, ennen ohjelman alkua on mahdollista testata omaa yhteyttä.

Muokattu viimeksi
5.5.2021 13:54

Asiasanat

Lapsiperheet
Nuoret
Koulutus ja varhaiskasvatus
Perusopetus